Marea curățenie în sectorul 6! Se spală străzile, blocurile, se astupă gropile și se toaletează copacii

Ultima actualizare:

    Din 28 februarie, peste 150 de lucrători de la Spații Verzi vor începe marea curățenie în sectorul 6
Din 28 februarie, peste 150 de lucrători de la Spații Verzi vor începe marea curățenie în sectorul 6

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunță că va da startul cele mai mari campanii de curățenie din istoria cartierelor pe care le are în grijă. Se spală străzile, blocurile, se astupă gropile și se toaletează copacii

Peste 150 de lucrători din cadrul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6, Urban și polițiști locali se vor afla, zilnic, pe teren pentru a desfășura acțiunile programate.

Astfel, tot ceea ce înseamnă domeniul public al Sectorului 6: străzi, trotuare, zone verzi, parcurile din sector, locurile de joacă şi cele de odihnă, parcări de reședință, precum şi scuarurile şi platbandele vor intra într-un amplu proces de curățenie generală.

De asemenea, și celelalte direcții subordonate Consiliului Local al Sectorului 6 s-au mobilizat în această perioadă în campania de curățenie.


    Afișul campaniei de curățenie
Afișul campaniei de curățenie

Alături de ADPDU Sector 6, Administrația Școlilor Sector 6 va interveni pentru înfrumusețarea curților unităților de învățământ din sector. Acestea vor fi curățate, arborii vor fi toaletați și vor fi plantate flori crescute în serele proprii ale ADP. Salubrizarea se va face după un program anunțat, în prealabil, atât în mediul online, pe site-ul Primăriei Sectorului 6 și al Administrației Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, cât și fizic în zonele respective, prin afișaj la scările blocurilor. Campania se va desfășura planificat, în acest scop, sectorul fiind împarțit în microzone.

Va fi acoperită circa o micro-zonă pe săptămână și, permanent, va fi comunicat locul de intervenție, precum și următorul în care se va interveni.

Marea curățenie în sectorul 6. Ce vor face autoritățile locale

Concret, operațiunile care se vor desfășura sunt următoarele:

  • Campanie de informare pe micro-zonă (cu 1 sau 2 săptămâni în prealabil, prin afișaj la scara blocului și telefoane către administratorii de bloc, postări actualizate pe Facebook);
  • Toaletarea copacilor (ziua 1 și 2);
  • Astuparea / asfaltarea gropilor din carosabil (ziua 1 și 2);
  • Reparații, dotări / mobilier urban, scoatere garduri inutile (ziua 3, 4 și 5);
  • Întreținerea spațiilor verzi (ziua 3, 4 și 5);
  • Notificarea făcută cetățenilor pentru a-și muta temporar mașinile în ziua a 6-a pentru a face loc spălării străzilor și trotuarelor (ziua 1 și 2);
  • Spălarea străzilor și a trotuarelor de către operatorul de salubrizare Urban S.A. (ziua 5 și 6);
  • Marcarea locurilor de parcare înregistrate la ADPDU Sector 6 (ziua 7).

Primăria Sectorului 6 are nevoie de voluntari

Primăria Sectorului 6 îi încurajează pe toți cei care doresc să se implice în campania de curățenie să se alăture activităților întrucât responsabilitatea socială este o trăsătură a unei comunități unite.

Cei interesați sunt invitați să se înscrie la formularul de la această pagină: https://www.primarie6.ro/curateniegenerala/

Voluntarii pot interveni atât în jurul blocurilor de locuințe, cât și în zonele unor obiective importante din sector, cum ar fi Lacul Morii, Strada Liniei și altele.

Aceștia vor primi, zilnic, programul desfășurării intervențiilor pentru buna organizare a activităților. Sunt puse la dispoziție unelte și materiale (lopeți, greble, mănuși, saci etc.), pot fi solicitate mașini care să ridice gunoiul.

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu: ”Nu este nici o rușine să muncești în folosul comunității” 

”În săptămâna 28 februarie -7 martie vom fi în Zona 6. Pentru perioada 8 martie- 14 martie se pregătește Zona 5.  Eu vin pe teren. Vin din două motive: să arăt că nu este nici o rușine să dedici din timpul tău și să muncești în folosul comunității și să impulsionez și să supraveghez forțele proprii al Primăriei Sectorului 6 să facă treabă bună, cu simțul răspunderii. În weekendul 26-28 martie organizăm o amplă acțiune de igienizare a zonei adiacente Lacului Morii! Vom ajunge în totate zonele din sector!”, a transmis edilul Ciprian Ciucu.

Citește și: 

Proiectele primarului Ciprian Ciucu pentru sectorul 6. Promite un spital nou, dar și amenajarea Lacului Morii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net