Managerul Spitalului „Sf. Pantelimon” a fost demis

Ultima actualizare:

    La Spitalul „Sf. Pantelimon”, un om a murit, săptămâna trecută, în urma unei transfuzii de sânge greșite
La Spitalul „Sf. Pantelimon”, un om a murit, săptămâna trecută, în urma unei transfuzii de sânge greșite

Demiteri la nivel înalt la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Capitală. Managerul unității, Gheorghe Popescu, a fost demis, după ce au fost găsite mai multe probleme, inclusiv manageriale, la controlul făcut în spital, potrivit news.ro.

Ministrul Sănătăţii Florian Bodog a precizat că decizia încheierii contractului de management al lui Gheorghe Popescu a fost luată marţi, ţinând cont de concluziile inspectorilor de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti care săptămâna trecută au făcut un control în unitatea sanitară.

Florian Bodog a anunţat, marţi, că în urma controlului făcut la Spitalul “Sfântul Pantelimon” din Bucureşti au fost găsite mai multe probleme, în afara greşelii pe care a făcut-o asistenta medicală care a administrat greşit o transfuzie unui pacient, fiind identificate probleme manageriale, dar şi probleme legate de procedura de transfuzie, de control al sângelui la patul pacientului, înainte de administrare.

„Vorbim despre faptul că persoana respectivă, cu toate că avea în fişa postului atribuţii de administrare de transfuzii de sânge, nu avea pregătire în acest sens şi vorbim despre faptul că nu au fost asigurate acele cartele pentru controlul final la patul pacientului înainte de adminsitarea sângelui”, a spus  Bodog.

Pacientul, în vârstă de 66 de ani, a murit în urmă cu aproape două săptămâni, după ce o asistentă de la Spitalul “Sfântul Pantelimon” din Capitală i-a făcut o transfuzie care fusese indicată pentru un alt pacient şi i-a administrat o grupă greşită de sânge.

Asistenta medicală a fost amendată cu 1.000 de lei şi i-a fost suspendat contractul de muncă până la finalizarea cercetării disciplinare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net