Managerul Spitalului de copii Grigore Alexandrescu: «40% dintre asistente și infirmiere sunt vaccinate»

Ultima actualizare:

    Dr. Alexandru Ulici susține că, în România, campania de vaccinare a fost un eșecfoto: Inquam Photos
Dr. Alexandru Ulici susține că, în România, campania de vaccinare a fost un eșecfoto: Inquam Photos

Campania de vaccinare a fost un eșec nu doar în rândul populației generale, ci și printre lucrătorii din domeniul medical. Medicul Alexandru Ulici, manager al Spitalului de Pediatrie „Grigore Alexandrescu” din București, a afirmat luni că în spitalul pe care îl conduce doar 40% dintre asistente și infirmiere sunt vaccinate anti-Covid-19.

Dr. Alexandru Ulici a deplâns eșecul campaniei de vaccinare și a subliniat avantajele unei persoane vaccinate în lupta cu Sars-Cov-2.

„Campania de promovare a vaccinării a eșuat. Pe o analiză simplă din spital - am 80% dintre medici vaccinați și 40% dintre asistente și infirmiere. Dacă noi la nivelul spitalului unde se prezumă că sunt oameni care au luat contact cu ideea de medicină măcar suntem în situația asta, ce aștepți am putea să avem de la populația generală?

Cred că ar trebui să facem niște campanii de explicare exactă, punct cu punct. Ești vaccinat - bun, da, poti să răcești, să îți curgă nasul, dar nu mai faci tromboze, nu mai ajungi la reanimare, și dacă transmiți mai departe, nu mai transmiți în asemenea măsură”, a afirmat dr. Ulici, în cadrul unei dezbateri organizate de Salvați Copiii România, potrivit Hotnews.ro.

Citește și:

Cum te vaccinezi cu a treia doză anti Covid. 7 întrebări și răspunsuri

VIDEO Părintele Nicolae Feier: ”Dumnezeu te apără dacă te aperi și tu pe tine”. Sora lui a murit de Covid

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net