L-a rugat Nicușor Dan pe Traian Băsescu să renunțe la candidatură? Răspunsul candidatului dreptei

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu se află pe locul al treilea în sondaje, după Gabriela Firea și Nicușor Danfoto: Inquam Photos
Traian Băsescu se află pe locul al treilea în sondaje, după Gabriela Firea și Nicușor Danfoto: Inquam Photos

Lupta electorală se încinge pe ultima sută de metri înainte de alegerile de duminică, 27 septembrie. La Primăria Capitalei, Gabriela Firea și Nicușor Dan par să alerge umăr la umăr în acest moment, așa că toată lumea urmărește mișcările celui de-al treilea candidat, ale cărui voturi ar putea înclina balanța în favoarea unuia sau a celuilalt. Întrebat dacă l-a rugat pe Traian Băsescu să renunțe la candidatură, Nicușor Dan a negat însă că ar fi avut vreo discuție cu fostul șef al statului.

Nicuşor Dan, candidat al PNL şi al USR-PLUS, a făcut apel la electoratul PMP să-l voteze pe el pentru că fiecare vot dat lui Traian Băsescu ar fi, de fapt, un sprijin pentru cel mai important contracandidat al său, Gabriela Firea.

„Eu am susţinut ca înţelegerea să fie între patru partide, nu trei. Au fost negocieri. S-a întâmplat că nu s-a ajuns la o înţelegere. Nu e niciun vinovat. În momentul în care aşteptările oamenilor nu se potrivesc s-a întâmplat că pretenţiile celor trei părţi să nu se suprapună”, a declarat Nicuşor Dan, la Adevărul Live, fiind întrebat de ce nu s-a ajuns la o înţelegere între PNL, USR-PLUS şi PMP.  

Candidatul anti-PSD a făcut un apel către electoratul PMP să-l susţină pe el, nu pe Traian Băsescu. „Mă aştept ca electoratul PMP o să voteze lucid, raţional. Orice vot dat oricui cu excepţia mea, e un vot pentru Firea”.   

Întrebat dacă a avut vreo discuţie cu Traian Băsescu pentru a-l convinge să se retragă, Nicuşor Dan a negat că ar fi avut loc vreun dialog între cei doi.

Citește și:

Ce a făcut Nicușor Dan la Palatul Cotroceni. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

Traian Băsescu, după sondajul în care apare pe locul 3: „Nu voi renunța în favoarea nefericitului Nicușor Dan”

Traian Băsescu nu vrea să renunțe la luptă

Plasat pe locul al treilea în sondaje, cu 9%, după Gabriela Firea și Nicușor Dan, Traian Băsescu susține că nu va renunța la candidatură în ultima clipă.

„Dacă Nicușor Dan ar fi un tânăr, l-aș compătimi pentru naivitate. Dar pentru că la 51 de ani a acceptat compromisul sulfuros al eliminării PMP din alianța care îl susținea la Primăria Capitalei este primul vinovat, în condițiile în care PMP l-a propus și îndrăznesc să spun, l-a impus ca și candidat al dreptei. Oricum PNL nu avea cu cine defila. În cursul zilei de sâmbătă, liderii USR și PNL, Barna și Orban, l-au scos la plimbare prin târg ca pe urs, pe însuși Nicușor Dan. Nenorociții i-au legat de cât un carton mare pe care au desenat niște cifre, au scris sub ele SONDAJ falsificând realitatea momentului”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net