Klaus Iohannis va testa luni trenul care leagă Aeroportul Otopeni de Bucureşti. Ce condiție a impus șeful statului

Ultima actualizare:

    Președintele României, Klaus Iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis

Luni, 21 septembrie, Klaus Iohannis este așteptat să testeze calea ferată Gara de Nord-Otopeni. Primele teste pe calea ferată Gara de Nord-Otopeni au început în urmă cu o săptămână, însă șeful statului a pus o condiție pentru a circula personal cu trenul.

Primele teste pe calea ferată Gara de Nord-Otopeni au început în urmă cu o săptămână, iar luni este aşteptat preşedintele Klaus Iohannis să circule pe această linie, informează Club Ferofiar. Şeful statului a cerut ca trenul să aparţină CFR Călători.

Condiția pusă de Iohannis pentru a circula pe ruta Gara de Nord-Otopeni

Sursa citată arată că șeful statului a cerut ca trenul să aparțină operatorului feroviar de stat CFR Călători, și nu unei firme private, pentru a nu da naștere speculațiilor. 

Se pare că Iohannis nu vrea să-şi asocieze imaginea cu un om de afaceri controversat, după ce marțea treacută, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a călătorit și el de la Gara de Nord la Otopeni, însă la bordul unui automotor aparținând Transferoviar Călători (TFC), operator deținut de omul de afaceri Călin Mitică, care a fost acuzat de DNA de de constituirea unui grup infracţional, trafic de influenţă, dare de mită şi spălare de bani.

Președintele nu a vrut să-și asocieze în niciun fel imaginea cu cea a lui Călin Mitică. Potrivit lui Lucian Bode, noua conexiune feroviară va fi dată în folosinţă din data de 12 decembrie.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net