Klaus Iohannis va testa luni trenul care leagă Aeroportul Otopeni de Bucureşti. Ce condiție a impus șeful statului

klaus-iohannis.jpg

Președintele României, Klaus Iohannis
Citeste tot despre: 

Luni, 21 septembrie, Klaus Iohannis este așteptat să testeze calea ferată Gara de Nord-Otopeni. Primele teste pe calea ferată Gara de Nord-Otopeni au început în urmă cu o săptămână, însă șeful statului a pus o condiție pentru a circula personal cu trenul.

Primele teste pe calea ferată Gara de Nord-Otopeni au început în urmă cu o săptămână, iar luni este aşteptat preşedintele Klaus Iohannis să circule pe această linie, informează Club Ferofiar. Şeful statului a cerut ca trenul să aparţină CFR Călători.

Condiția pusă de Iohannis pentru a circula pe ruta Gara de Nord-Otopeni

Sursa citată arată că șeful statului a cerut ca trenul să aparțină operatorului feroviar de stat CFR Călători, și nu unei firme private, pentru a nu da naștere speculațiilor. 

Se pare că Iohannis nu vrea să-şi asocieze imaginea cu un om de afaceri controversat, după ce marțea treacută, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a călătorit și el de la Gara de Nord la Otopeni, însă la bordul unui automotor aparținând Transferoviar Călători (TFC), operator deținut de omul de afaceri Călin Mitică, care a fost acuzat de DNA de de constituirea unui grup infracţional, trafic de influenţă, dare de mită şi spălare de bani.

Președintele nu a vrut să-și asocieze în niciun fel imaginea cu cea a lui Călin Mitică. Potrivit lui Lucian Bode, noua conexiune feroviară va fi dată în folosinţă din data de 12 decembrie.

 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1