A început maratonul vaccinarii, Bucuresti, editia a II-a. Tot ce trebuie să știm

Ultima actualizare:

    Maratonul vaccinării București, ediția a II-a se încheie luni dimineață
Maratonul vaccinării București, ediția a II-a se încheie luni dimineață

Maratonul vaccinarii, Bucuresti, editia a II-a, a început vineri, 28 mai, la ora 08.00 și se va sfârși luni, 31 mai, tot la orele dimineții. La acest eveniment vor participa pe bază de voluntariat peste 1.000 de medici, studenți la medicină, asistenți medicali și personal administrativ.

Trei zile și trei nopți au la dispoziție toți bucureștenii care trebuie să-și facă rapelul sau vor să se vaccineze cu prima doză anti Covid. La această ediție a maratonului vaccinării, cine dorește se va putea imuniza și cuserul Johnson&Johnson.  La prima etapă, desfăşurată în perioada 7-10 mai 2021, s-au vaccinat 20.360 de persoane.

Perioada de desfășurare a evenimentului 

Maratonul vaccinarii, Bucuresti, editia a II-a, a început vineri, 28 mai, la ora 08.00 și se va sfârși luni, 31 mai, la ora 08.00. Însă, ca și la prima ediție, dacă va fi cazul, vaccinarea ar putea continua și după această oră în așa fel încât toți doritorii să primească serul. 

Unde va fi organizat maratonul vaccinării, București, ediția a II-a

Maratonul vaccinării, București, ediția a II-a va fi organizat în două centre de vaccinare - Sala Palatului ( Strada Ion Campineanu, Nr.28,) şi Biblioteca Naţională a României (Bucureşti, Bd. Unirii, nr. 22, sector 3,). Aici vor fi amenajate în total 50 de fluxuri de vaccinare: 35 la Sala Palatului şi 15 la Biblioteca Naţională.

Cine se poate imuniza anti Covid 

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, sunt aşteptaţi la maraton atât cei care au primit prima doză la Maratonul Vaccinării Bucureşti - ediţia I, ce a avut loc în perioada 7 - 10 mai, şi care trebuie să facă rapelul, cât şi cei care doresc să facă acum prima doză, urmând ca rapelul să îl facă, după trei săptămâni, la oricare dintre centrele de vaccinare unde sunt locuri disponibile.


    La maratonul vaccinării București, ediția a II-a, cine dorește se poate vaccina și cu serul Johnson&Johnson
La maratonul vaccinării București, ediția a II-a, cine dorește se poate vaccina și cu serul Johnson&Johnson

Ce vaccinuri se administrează la maratonul vaccinării, București, ediția a II-a

La maraton bucureștenii vor primi serul Pfizer. Însă, una dintre noutăţile aduse de această ediţie a Maratonului Vaccinării Bucureşti o reprezintă posibilitatea imunizării, la Sala Palatului, cu vaccinul Johnson&Johnson, ser ce se administrează într-o singură doză. În acest sens, au fost pregătite circuite separate, destinate exclusiv imunizării cu acest ser. 

Maratonul vaccinarii, Bucuresti, editia a II-a, Organizatori

Maratonul Vaccinării Bucureşti, ediţia a II-a, este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - Filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva COVID-19 (CNCAV) şi al Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI).


    Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, îi îndeamnă pe bucureșteni să se imunizeze în număr cât mai mare
Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, îi îndeamnă pe bucureșteni să se imunizeze în număr cât mai mare

Viorel Jinga: „Am crescut numărul de fluxuri de vaccinare la Biblioteca națională”

Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", a declarat într-un comunicat de presă că se va încerca eficientizarea procesului de vaccinare. „Am crescut numărul de fluxuri de vaccinare de la Biblioteca Naţională a României, pentru a veni în întâmpinarea cererii mari pe care am constatat-o la prima ediţie a Maratonului Vaccinării - Ediţia Bucureşti. De asemenea, ca o noutate absolută, am decis să le oferim şi celor care doresc imunizarea cu un vaccin într-o singură doză posibilitatea de a alege vaccinarea cu serul Johnson&Johnson, pentru care nu este nevoie de rapel. Fiecare om vaccinat înseamnă un pas mai aproape de normalitate. Timp de 3 zile îi aşteptăm, la orice oră din zi şi din noapte, pe toţi cei care doresc să se vaccineze la Maratonul Vaccinării Bucureşti, ediţia a II-a, fie că este vorba rapel, prima doză sau singura doză", a declarat prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", citat în comunicatul de presă.

CITEȘTE ȘI: Peste 18.000 de persoane s-au vaccinat la Maratonul din Bucureşti. Vaccinarea continuă

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net