Începe plata alocațiilor pentru copiii cu nevoi speciale din sectorul 4

Ultima actualizare:

    Copiii cu nevoi speciale din sectorul 4 vor primi alocaţii din această săptămână FOTO: adevarul.ro
Copiii cu nevoi speciale din sectorul 4 vor primi alocaţii din această săptămână FOTO: adevarul.ro

792 de preşcolari şi elevi cu Cerințe Educaționale Speciale (CES) din grădiniţele, şcolile şi liceele din sectorul 4, vor primi, începand de săptămâna aceasta, alocaţiile de hrană şi bani pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite, jucării, transport, materiale igienico-sanitare și cultural-sportive. Cei peste 700.000 lei alocați de la bugetul de stat prin Ministerul de Finante, către Primăria Sectorului 4, vor fi plătiți pentru perioada ianuarie – iunie 2018, prin Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ (D.A.U.I.).

Veşti bune pentru copiii cu nevoi speciale din sectorul 4, care din această săptămână vor primi alocaţii în funcţie de vârstă.  “De aceste alocații vor beneficia 792 de preșcolari și elevi care studiază în grădinițe, școli și licee din sectorul 4, atât în învățământul de masă, cât și în școlile speciale. Ne bucurăm că putem veni în sfârșit în întâmpinarea nevoilor acestor copii și ale familiilor lor, astfel încât atât preșcolarii, cât și elevii din sectorul 4 să poată beneficia de toate drepturile pe care le conferă legea”, a declarat primarul sectorului 4, Daniel Băluță.

Alocaţiile diferă în funcție de vârstă și de frecvența la cursuri

Guvernul a impus, prin hotărârea nr. 564/2017, sumele acordate copiilor cu cerințe educaționale speciale. Astfel, dacă în cazul elevilor, alocația de hrană se acordă în sumă fixă, de 16,60 de lei/zi, iar în cazul preșcolarilor – de 12 lei/zi, valoarea totală a drepturilor pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite şi jucării variază de la 366 la 844 de lei pe an, în funcție de grupa de vârstă în care se încadrează copilul. Astfel, pentru perioada ianuarie – iunie 2018, în funcție de grupa de vârstă și de participarea la cursuri un copil de la 3 la 7 ani va primi aproximativ 1.710 lei, un elev de la 7 la 14 ani, aproximativ 1.767 de lei, un elev de la 14 la 18 ani, aproximativ 1.838 lei, iar un tânăr de la 18 la 26 ani va lua o sumă maximă de  aproximativ 1.883 lei. Participarea la cursuri este obligatorie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net