Incendiu puternic de vegetație în Capitală. Au intervenit 12 autospeciale de stingere și au fost trimise mesaje RO-ALERT

incendiu.png

Incendiu de vegetație în Capitală
Foto: Captură Video

Un incendiu de vegetație a pornit, joi după-amiaza, 6 august, în Capitală. 12 autospeciale de stingere acționează la fața locului, însă operațiunea pompierilor este înregunată de vânt, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov (ISUBIF), potrivit Mediafax.

Conform sursei citate, au ars circa 10.000 metri pătrați, în zona Ghencea. „Actionează 12 autospeciale de stingere. Accesul autospecialelor se face cu dificultate, vântul favorizează extinderea incendiului”, potrivit ISUBIF.

Incendiu puternic de vegetație în zona Ghencea

Un mesaj RO-ALERT a fost emis, joi, pentru a avertiza populaţia din Sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei, precum şi comuna Bragadiru în legătură cu un incendiu de vegetaţie uscată care a izbucnit în zona Ghencea, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov.

„Incendiu vegetație uscată zona strada Brașov, degajări masive de fum . Ocoliți  zona. Eliberați căile de acces pentru a facilita trecerea structurilor de intervenție. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul on-line ale DSU și IGSU pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment”, transmit autoritățile în mesajul RO-ALERT. 

„La ora 19:00 circulația aerului se realizează din sector predominant estic. Vântul suflă moderat, cu viteze la rafală de până la 35...45 km/h. Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din vestul Municipiului București, precizăm faptul că, până spre miezul nopții circulația aerului se va realiza, în general, din sector estic, având o viteză a vântului la rafală de 35...45 km/h, apoi va predomina o circulație nord-estică, iar la rafală viteza vântului va fi în general de 25...35 km/h”, transmite și ANM.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1