Hotline la Primăria Capitalei pentru sesizări privind țânțarii, șobolanii și căpușele

Ultima actualizare:

    Comandourile Primăriei Capitalei liniștesc bucureștenii: am început să omorâm țânțarii și căpușele
Comandourile Primăriei Capitalei liniștesc bucureștenii: am început să omorâm țânțarii și căpușele

0752.041.898. Este telefonul unde bucureștenii pot suna non-stop pentru a cere autorităților locale să intervină imediat pentru stârpirea șobolanilor, a căpușelor sau pentru efectuarea de stropiri împotriva șânțarilor. De toate aceste acțiuni se ocupă Compania Eco Igienizare din subordinea municipalității Capitalei

Compania Municipală Eco Igienizare (CMEIB) a anunțat oficial că începând cu 1 iulie s-a trecut la al treilea rând de tratamente de combatere a țânțarilor. Acțiunea de dezinsecție la nivelul Capitalei se află în întârziere, deoarece potrivit specialiștilor trebuia începută din luna aprilie.

Cum vor acționa comandourile anti-țânțari în București

”În funcție de condițiile meteorologice, tratamentele vor fi efectuate zilnic, de la periferia Capitalei către centru, până la acoperirea tuturor zonelor din București. Primele două tratamente au avut loc în perioada 7-29 iunie. Conform Planului Unitar de Acțiune se vor face 14 astfel de tratamente. Lucrătorii CMEIB S.A. intervin cu 12 utilaje de mare capacitate (ULV) și cu 6 autoutilitare Dokker, dotate cu atomizoare portabile de tip fogger. Tratamentele de combatere a țânțarilor se fac pe spațiile verzi de pe aliniamentele stradale, pe spațiile verzi aferente blocurilor, în parcuri, piețe și târguri agroalimentare, depouri, parcări publice, locuri de agrement, terenuri de sport, precum și pe spațiile verzi ale instituțiilor subordonate PMB (spitale, cimitire, etc.). Acțiunile de combatere a țânțarilor se vor realiza în intervalul orar 22.00 – 5.00. Substanța biocidă folosită pentru combaterea țânțarilor este  MICROSIN și este o substanță avizată de Ministerul Sănătății, care nu pune în pericol sănătatea oamenilor sau a animalelor. În caz de contact direct poate provoca iritații ale căilor respiratorii, motiv pentru care tratamentele se desfășoară pe durata nopții”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.


    Capcanele pentru șobolani sunt amplasate pe spații verzi și în subsolurile blocurilor
Capcanele pentru șobolani sunt amplasate pe spații verzi și în subsolurile blocurilor

Ce se întâmplă cu căpușele și șobolanii

Compania Municipală Eco Igienizare anunță că a efectuat și primul tratament de combatere a căpușelor din acest an, în perioada 14-30 iunie. Cel de-al doilea tratament va fi demarat în primele zile ale lunii iulie, în funcție de condițiile meteorologice. În ceea ce privește activitatea de deratizare, mai simplu spus stârpirea șobolanilor, reprezentanții companiei din subordinea Municipalității spun că au demarat campania pe data de 22 iunie.”Sunt efectuate tratamente în subsolurile imobilelor cu spații destinate locuințelor de tip condominium – asociații de locatari/proprietari, pe spațiile verzi din proximitatea blocurilor de locuințe și în parcurile aflate în proprietatea Municipalității”, anunță Primăria Capitalei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net