Hingherii, păziţi de jandarmi când prind maidanezi. Oprescu: “Democraţia nu înseamnă dezordine publică”

mi_l4304.jpg

hingheri, maidanezi
Hingherii sunt agresaţi aproape în fiecare zi de cei care se opun capturării maidanezilor
Citeste tot despre: 

Angajaţii Administraţiei pentru Siguranţa şi Protecţia Animalelor (ASPA) vor fi însoţiţi de jandarmi şi de poliţişti locali în misiunile de prindere a maidanezilor, în urma unui protocol încheiat de Municipalitate cu forţele de ordine. Măsura a fost luată în urma acţiunilor de obstrucţionare a activităţii de capturare ale iubitorilor de animale.

Poliţiştii şi jandarmii vor asigura paza hingherilor în Capitală în timpul acţiunilor de prindere a maidanezilor, au decis miercuri autorităţile, în urma unei şedinţe de lucru care a avut loc la Primăria Capitalei. Edilul general, Sorin Oprescu, a afirmat că programul de capturare şi de eutanasiere a maidanezilor indezirabili va continua, în ciuda protestelor organizaţiilor neguvernamentale. Toţi reprezentanţii instituţiilor chemate la consultării au concluzionat că, deşi normele metodologice ale legii de gestionare a câinilor fără stăpân sunt suspendate, temeiul legii există, ceea ce înseamnă că programul de gestionare a câinilor abandonaţi poate continua fără probleme.

Primarul general, Sorin Oprescu, a făcut un apel la reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în asigurarea ordinii publice să vină în ajutorul echipelor de hingheri. „Vă invit la acţiune solidară, în spiritul legii. Să găsim împreună modalitatea de a funcţiona corect. Vă rog să ne asistaţi, să ne ajutaţi să nu se mai întâmple asemenea conflicte, să asiguraţi ordinea şi liniştea publică, astfel încât echipele de prinzători să-şi poată face datoria, fără teama de a fi agresate de aşa-zişii iubitori de animale. Democraţia nu înseamnă dezordine publică”, a afirmat Oprescu.

Măsura luată de autorităţi vine după mai multe conflicte izbucnite în stradă între iubitorii de animale şi hingheri. Acţiunile de capturare sunt adesea blocate de reprezentanţii unor organizaţii nonguvernamentale ori de persoane fizice nemulţumite de intervenţiile primăriei. Luni seară, un conflict între cele două tabere s-a transformat într-o bătaie în toată regula. Actorii principali au fost câteva zeci de iubitori de animale care se opun acţiunilor Municipalităţii şi coordonatorul programului de gestionare a maidanezilor, Răzvan Băncescu. Aceştia s-au bătut în stradă în urma unei şicanări în trafic.

Prefectul Capitalei, Paul Nicolae Petrovan, a declarat că acţiunile hingherilor ar trebui înregistrate: „Toate acţiunile să fie înregistrate. Toţi hingherii agresaţi să depună plângeri penale, iar organele de anchetă să-şi facă datoria în ritm rapid. Trebuie reacţionat astfel încât oamenii să fie protejaţi”, a spus Petrovan.

 

Loading...

Citește și

  • razvan-bancescu

    Coordonatorul programului de capturare a câinilor fără stăpân din Capitală, Răzvan Băncescu, s-a luat la bătaie cu cei care se opun eutanasierii maidanezilor. Băncescu a declarat că nu a făcut decât să se apere, după ce a fost scuipat, înjurat şi lovit în picior.