Haideți în Parcul Național, din Capitală! Se împarte un vițel de 200 kg

vitel-la-protap-festivalul-haiducilor-bucatar.jpg

Un vițel de 200 kg va fi pregătit la proțap, la Festivalul Haiducilor, din Parcul Național
Un vițel de 200 kg va fi pregătit la proțap, la Festivalul Haiducilor, din Parcul Național

Bucate haiduceşti în Parcul Național, din Capitală! Sunt pregătite în acest weekend de bucătari veniți din toate colțurile țării, dar și din Serbia. Aceștia au fenzadat deja un vițel de 200 kg, care se va vinde ca pâinea caldă.

De astăzi și până duminică, are loc în Parcul Național, din Capitală, Festivalul Haiducilor. Un ospăț pe cinste cu mâncăruri tradiţionale, preparate ca la stânele de oi din munţi.

Vedeta va fi un vițel de peste 200 kg preparat la proţap de bucătari veniţi din Serbia. Tot la proţap se vor rumeni sute de kilograme de pastramă și berbecuţi lăsaţi la baiţ.

De la Festivalul Haiducesc nu vor lipsi bulzul și plăcintele

„Pentru patru zile, Bucureştiul devine ţinutul unor bucate de legendă. Ceaunele vor clocoti de zor cele mai gustoase tocăniţe de mistreţ, oaie înăbuşită, cărnuri aromate de vânat, tochitură moldovenească, varză a la cluj, gulaş, sarmale, fasole cu cârnaţi şi pastame în unt. Şi pentru că e vremea lor, hribii vor fi gătiţi şi ei la ceaun cu smântână şi mămăligă caldă. Grătarele vor sfârâi şi ele încă de dimineaţă în aşteptarea păstrămurilor, cârnaţilor şi coastelor haiduceşti. Şi dacă încă nu vă plouă-n gură, aflaţi că vor şi cuptoare în care se vor coace pâine, pulpe de miel, purcei de lapte, gâşte şi raţe”, anunță organizatorii.

De la festival nu vor lipsi balmoşul, bulzul ciobănesc, mămăliga în pături şi mustul proaspăt stors și nici plăcintele poale’n brâu, boiereşti, ardeleneşti, dobrogene și maramureşene.

loading...
Loading...