«Hai, nu te uita, că mielul ăsta te vrea!»

Ultima actualizare:

    Ion a lui Bibina se jură  că mielul din brațele  lui este un chilipir
Ion a lui Bibina se jură că mielul din brațele lui este un chilipir

Zeci de miei aşezaţi în ţarcuri, comercianţi care caută plictisiţi umbra şi din când în când câte un cumpărător. Este povestea singurului Târg de Miei din Bucureşti.

Piaţa Apărătorii Patriei din sectorul 4 al Capitalei este de ani buni singurul târg-abator de miei acceptat oficial în cel mai mare oraş al ţării. Vremurile în care amatorii de astfel de carne luau cu asalt ţarcurile în goană după chilipirul mult visat au apus.

Reporterii Click! au trecut ieri pragul târgului pentru a lua pulsul pieţii, dar tot ce au descoperit au fost comercianţi nemulţumiţi şi clienţi puţini şi precauţi. Cum ne vede, Ion a lu’ Bibina înşfacă mieii de ceafă şi îi ridică de zici că sunt pisici. ”Hai, nu te uita, că mielul ăsta te vrea! Vino, vino nu mai sta!”încearcă el să ne tenteze.”Nu înţeleg de ce nu vine lumea! Poţi vedea marfa şi alege mielul, iar noi îl tranşăm pe loc. Dar lumea de ce să vină în piaţă, preferă să meargă la supermarket!”, îşi varsă năduful şi Ionuţ Rotaru, oier din Pogoanele de Buzău.Familia Stanciu se roteşte prin târg de zeci de minute, dar tot nu s-a hotărât. “O să mai venim şi mâine, nu ne grăbim, poate mai lasă din preţ”, ne explică Costel, capul familiei.

Cei care vin la târg îşi pot alege direct mielul. După ce l-au ales, animalul este sacrificat, apoi carnea este verificată de veterinari, ştampilată, cântărită şi, la final, predată cumpărătorului. Un kilogram în viu costă 12 lei, iar tăiat, între 20 şi 23 de lei.

image
image
image
image
image
image
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net