Gay Pride la Bucureşti: se împlinesc 10 ani de la primul marş al diversităţii

Ultima actualizare:

    De zece ani comunitatea LGBT iese în stradă, alături de susţinătorii eifoto:Arhiva personală
De zece ani comunitatea LGBT iese în stradă, alături de susţinătorii eifoto:Arhiva personală

Marşul comunităţii gay din România a avut loc sâmbătă (23 mai) pe traseul Arcul de Triumf – Piaţa Victoriei. Evenimentul s-a desfăşurat sub sloganul "TU eşti schimbarea!" şi a început la ora 16:00. Festivalul comunităţii gay se numeşte "Bucharest Pride" şi se întinde pe 3 zile. Anul acesta se împlinesc 10 ani de când comunitatea gay românească organizează parade în Bucureşti.

Parada gay are ca scop evidenţierea faptului că persoanele LGBT (lesbiene,gay, bisexuale şi transexuale) nu se pot bucura de o viaţă de familie protejată de lege., relatează Hotnews.ro.

"De zece ani comunitatea LGBT iese în stradă, alături de susţinătorii ei, ca să ceară cu o singură voce drepturi fundamentale. An de an, am cerut egalitate în drepturi pentru toţi cetăţenii acestei ţări, indiferent de orientare sexuală, identitate de gen, etnie sau credinţe religioase. Anul acesta vrem schimbare: vrem ca toţi românii să înţeleagă că familiile persoanelor LGBT merită să fie protejate de lege prin parteneriat civil, vrem acces efectiv şi sigur la educaţie şi sănătate, vrem să fim vizibili pe stradă fără să ne temem pentru siguranţa noastră", se arată într-un comunicat al asociaţiei Accept Romania.

Un afiş care anunţă parada gay a fost vandalizat în pasajul de la Universitate, asociaţia Accept a ripostat

"Bannerul a rezistat intact câteva zile, dar a fost vandalizat ieri de persoane care au scris în văzul trecătorilor că ne doresc moartea. Cuvintele scrise instigă la ură şi discriminare şi merită o reacţie publică din partea noastra, a tuturor: mergem la marş pentru ca nu vom fi intimidaţi de extremişti, mergem la marş pentru că ne aparăm dreptul la libera exprimare, mergem la Marş pentru că vrem să le aratăm politicienilor că nu ne mai pot trata ca pe cetăţeni de mâna a doua", au declarat reprezentanţii asociaţiei Accept.

Comisia Europenă la Bucureşti şi-a exprimat solidaritatea faţă de marşul Gay Pride 2015

"Cu ocazia GayFest Bucuresti 2015, ne exprimăm solidaritatea si sprijinul pentru comunitatea LGBTI (lesbian, gay, bisexual, transgender si intersex) din Romania. Sustinem dreptul acestora de a manifesta in mod pasnic si legal pentru a atrage atentia asupra problemelor specifice cu care se confrunta aceste comunitati", potrivit declaraţiei Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti.

Remus Cernea este prezent la marşul diversităţii

Remus Cernea susţine comunitatea gay din România
Remus Cernea susţine comunitatea gay din România

Activistul Remus Cernea (40 de ani) a publicat poze pe pagina de Facebook în care acesta apare în mijlocul paradei gay, de la Bucureşti. Acesta este un susţinător al drepturilor gay şi luptă împotriva discriminării bazate pe orientarea sexuală.

Noua Dreaptă a organizat un marş împotriva homosexualilor

Noua Dreaptă a organizat "marşul normalităţii"
Noua Dreaptă a organizat "marşul normalităţii"

"Marşul normalităţii" organizat de Noua Dreaptă are loc anual, în aceeaşi zi în care are loc parada gay. Participanţii au pornit de la Piaţa Victoriei spre Patriarhie, sâmbătă (23 mai) în jurul orei 12.00, după ce au rostit rugăciunea "Tatăl nostru". Manifestanţii au scandat România, ţară ortodoxă", "România nu-i Sodoma", "Lege divină, familia creştină", "Rezidenţa naţională", "Salvaţi familia tradiţională", precum şi o serie de injurii la adresa homosexualilor, potrivit Mediafax. Au fost prezente aproximativ 100 de persoane la marşul organizat de Noua Dreaptă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net