Gata vacanța! Unde duci copilul la cursuri de teatru, de balet sau de bune maniere

Ultima actualizare:

    Teatrul Arte dell'Anima organizează cursuri de dezvoltare personală prin teatru pentru copii din 2015foto: artedellanima.ro
Teatrul Arte dell'Anima organizează cursuri de dezvoltare personală prin teatru pentru copii din 2015foto: artedellanima.ro

S-o fi terminat ea vacanța, dar nu e motiv de tristețe. Există în ziua de azi metode să-ți distrezi copilul și să faci acest lucru într-un mod educativ, astfel încât toată lumea să fie mulțumită. Dacă ești un părinte adevărat al secolului XXI mai mult ca sigur te preocupă să-ți tentezi copilul să încerce cât mai multe activități, pentru a-l ajuta să-și descopere talentele și pasiunile. Slavă Domnului că ai de unde alege în ziua de azi. Paleta de oferte este foarte bogată și include sport, teatru, dans, bune maniere etc.

După vacanța de iarnă, au reînceput nu doar școlile clasice, ci și cele care organizează cursuri extrașcolare, „de dezvoltare personală”, cum sunt numite la modul general. Unul dintre avantajele acestor școli este acela că modulele se întind pe durata a 2-3 luni, astfel încât părinții îşi pot ajuta ușor copiii să diversifice și să testeze cât mai mult până își descoperă adevărata pasiune.

Poți alege cursurile de teatru...

Unele dintre cele mai la modă cursuri de dezvoltare personală sunt cele de teatru, căci acestea îi ajută pe copii să se descopere cât mai bine și să relaționeze mai ușor cu alții. De asemenea, cu ajutorul unor astfel de cursuri, și părinții pot observa mai ușor ce înclinații au cei mici. „Într-o atmosferă de joc, copiii învață de la traineri să-și exprime emoțiile și sentimentele într-un mod artistic. Orele sunt o adevărată plăcere și sunt așteptate cu mare nerăbdare. Copiii sunt în permanență încurajați să se exprime liber, să își folosească imaginația, să creeze și să improvizeze. Cu ajutorul cursurilor de actorie crește semnificativ capacitatea de integrare în grupuri și spiritul de echipă. Locul de desfășurare este intim, plăcut și lipsit de presiunea unei scene mari, dar, în același timp, evenimentele de finalizare ale fiecărui modul sunt sărbătorite frumos, cu ospitalitate”, este de părere o mamă, Adriana Stoian.

Asociația Arte dell’Anima, de exemplu, organizează cursuri de dezvoltare prin teatru pentru copii. „Teatrul Arte dell’Anima organizează cursuri de dezvoltare prin teatru pentru copii încă din anul 2015, de la deschidere. Până acum, peste 200 de copii au absolvit modulele bianuale, cu o durată între 3 și 4 luni, cu ședințe săptămânale, cu durata de 2 ore fiecare. Aceste cursuri de dezvoltare personală prin teatru reprezintă o metodă de educație non-formală, unde accentul este pus pe învățarea activă. Spiritul jocului dezvoltă controlul etic, moral și emoțional, integrarea socială, încrederea în sine şi imaginaţia, necesare unui copil, deoarece prin joc există o continuă adaptare la «reguli». La finalul fiecărui modul, copiii și tinerii cu vârste de la 3 la 18 ani, pe diferite grupe de vârstă, au susținut spectacole pe scena Teatrului nostru, publicul fiind extrem de impresionat de evoluția lor. Arte dell’Anima deschide cel de-al doilea modul al cursurilor de dezvoltare personală prin teatru în weekendul 19-20 ianuarie. Vă așteptăm”, este de părere directoarea teatrului, actrița Crina Lință. Profesoare sunt actrițele Theodora Popa – absolventă UNATC, angajaă la Teatrul Odeon din Capitală și posesoare de atestat în Pedagogia și Psihologia copilului, și Beatrice Rubică – și ea absolventă UNATC și colaboratoare la Teatrul Național București.

simeon stalpnicul png

Poți să-ți trimiți copilul și la o școală de bune maniere. De exemplu, Ecolage (unde una dintre „profesoare” este Sandra Gătejeanu Gheorghe, directorul de protocol al Casei Regale a României din anul 2008) organizează astfel de cursuri pentru trei grupe de vârste 4-7 ani, 7-14 ani, 14-18 ani. Obiectivele acestei școli sunt: dezvoltarea personală și a abilităţilor sociale, dezvoltarea unor simţuri de etică şi estetică, obținerea încrederii de sine, dezvoltarea integrității, calităților de lider, a bunelor maniere în funcţie de context (la masă, într-un cadru formal şi în diferite alte contexte sociale), deprinderea respectului şi a culturii, precum și ddezvoltarea stilului personal și a respectului de sine.

... de balet

Poți alege și cursuri de balet. Academia reprezentată de Raluca Moianu, de exemplu, este una dintre cele mai căutate din Capitală și are deja în portofoliu cursanți cu rezultate deosebite chiar la nivel profesionist: „La Sylphide Ballet School găsești atât cursuri recreative, unde începând de la vârsta de trei ani copiii își pot dezvolta armonios corpul, învață ce înseamnă grația, disciplina și gustul pentru frumos, dar și cursuri academice, unde copiii sunt admiși după ce trec prin audiții, pentru a se putea pregăti pentru o carieră în domeniu. Rezultatele acestei școli fondată de Lorelei Bari, în urma cu 20 de ani, Școală în care se studiază după celebra metodă Vaganova, ne fac să fim mândri de copiii care ajunși la 14-15 ani primesc burse internaționale și sunt admiși, an de an, la cele mai bune școli din lume (Academia Vaganova din Skt Petersburg, Academia Operei de stat din Viena sau Staatliche Baletschule din Berlin)”.

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net