Gabriela Firea renunță la vinieta Oxigen pentru combaterea poluării

ambuteiaj_-_masini-viniet-apentru-bucuresti.jpg

Capitala este sufocată de traficul infernal
Vinieta Oxigen își propune să reducă poluarea produsă de mașinile vechi și traficul infernal

După lungi consultări, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat marţi că renunţă la vinieta antipoluare, aşa-numita ”taxă Oxigen”. Decizia vine după un val uriaş de respingere a unei măsuri luate în toată Europa, acuzând şi declaraţiile politicianiste. ”Cetăţenii resping ideea de restricţie”, a spus ea, după sondajul pe care l-a realizat online. Firea a precizat că face anunţul cu ”sufletul neîmpăcat”, dar ca nu renunţă la alte măsuri antipoluare.

Primarul general Gabriela Firea a precizat că renunţă la vinieta Oxigen, după ”valul uriaş de respingere” pe care l-a constatat după consultarea publică pe care a făcut-o pe Facebook.

”Decizia se va transforma într-o hotărâre CGMB în luna martie. Renunţ la vinieta antipoluare pentru că trebuie să-i ascult pe toţi bucureştenii. Voi veni cu un proiect de anulare, dar nu înseamnă că abandonăm lupta. Ne vom intensifica presiunea legitimă asupra Guvernului pentru centura ocolitoare a Capitalei”, a declarat Firea.

Ce prevedea măsura pe care o voia Gabriela Firea

Taxa Oxigen ar fi impus taxe mașinilor poluante și ar fi interzis circulația acestora în centrul Bucureștiului.

„Dacă nu am putut scoate din trafic rablele prin această taxă, ne dorim să le scoatem prin acord cu cetățenii”,  a spus Gabriela Firea. Ea a spus că va suplimenta voucherele pentru achiziția de mașini puțin poluante, dar că primăria nu poate face față unui program atât de vast.

Gabriela Firea a cerut, în schimb, măsuri de la guvern pentru reducerea poluării din București.

„Efortul nu trebuie să fie doar la nivelul Primăriei Capitalei, ci și la nivelul Guvernului, pentru că nu doar Bucureștiul este poluant”, a adăugat Gabriela Firea. Acest lucru ar fi însemnat că din 2022 ar fi trebuit ca toate mașinile cu normă de poluare sub Euro 3 să fie interzise în Capitală.

 

Loading...

Citește și

  • Capitala este sufocată de traficul infernal

    Vinieta Oxigen, taxa găsită de Primăria Capitalei pentru a combate poluarea produsă de trafic a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2020. Primăria Capitalei va aplica amenzi abia din luna martie celor prinși că circulă cu mașina în București fără să plătească vinieta Oxigen.

  • Ce se va alege de vinieta Oxigen? Teoretic, de la 1 martie ar trebui să devină obligatorie în Capitală taxa pentru maşinile vechi, însă autorităţile par să fi făcut un pas în spate. Primăria Capitalei a iniţiat un sondaj pe Facebook al cărui rezultat va fi anunţat luni, 24 februarie, la ora 18.00, împreună cu decizia privind taxa iniţiată ca o strategie anti-poluare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1