Gabriela Firea, planuri mari pentru Bucureşti: «Este vorba despre tramvaie suspendate»

Ultima actualizare:
Park&ride Străulești, un vis încă departe de a fi împlinit
Park&ride Străulești, un vis încă departe de a fi împlinit

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunţat, marţi, 13 martie, că în viitorul apropiat vor fi demarate lucrările pentru o linie de transport monorail, un număr de peste 80 de tramvaie suspendate fiind implicate în acest proiect. Nu este un scenariu de film SF, ci ultimul proiect al Primăriei Capitalei.

Primarul general al Capitalei a anunţat că lucrările vor începe curând şi că proiectul este unul de amploare. În plus a precizat că ruta pe care vor circula tramvaiele suspendate va fi Bucureşti - Măgurele şi Bucureşti - centura în zona de nord spre Ploieşti.

"Într-o perioadă scurtă de timp - am început deja pregătirile tehnice -, vom demara lucrările pentru o linie de monorail. Este vorba despre tramvai suspendat şi material rulant. 80 de tramvaie suspendate vor fi implicate în acest concept - o rută Bucureşti - Măgurele şi Bucureşti - centura în zona de nord spre Ploieşti", a declarat Gabriela Firea, potrivit Agerpres. Anunţul a fost făcut în cadrul seminarului "Împreună pentru dezvoltare durabilă - Dezvoltarea regiunii Bucureşti-Ilfov", în timpul căruia Gabriela Firea a prezentat o parte dintre proiectele demarate pentru a asigura o mobilitate mai bună. 

"Anul acesta - am prins deja în bugetul Primăriei Generale a Capitalei - extinderea şi modernizarea şoselei Bucureşti - Măgurele, pentru facilitarea accesului la Institutul de Fizică Nucleară. (...) Dezvoltarea şi reorganizarea reţelei de transport public de călători în Ilfov, 63 de trasee pe o lungime de 1.150 km, reorganizarea traseelor de autobuz în Bucureşti pentru a răspunde mai bine nevoilor călătorilor, (...) realizarea coridorului de transport rapid cu autobuzul pe ruta Măgurele - Gara de Nord", a declarat Gabriela Firea.

Sistemele de transport monorail, pe care Primăria Capitalei doreşte să le implementeze, sunt printre cele mai sigure modalităţi de transport public întrucât linia de circulaţie este suspendată, iar interacţiunea cu traficul şi cu pietonii este redusă considerabil. Denumirea de monorail semnifică faptul că trenul circulă pe o singură linie. 

Parcări de tip Park & Ride

Primarul General a declarat că Municipalitatea a demarat o serie de proiecte și programe menite să crească gradul de mobilitate a populației, precum și a circulației mărfurilor. Printre acestea se numără programul de sporire a locurilor de parcare pentru șoferii bucureșteni.

„Luna viitoare vom demara construirea parcării de tip Park & Ride de la capătul Șos. Pantelimon. De altfel, acest concept va fi extins la toate ieșirile din București pe la intersecția șoselei de centură cu A1, A2 și A3, DN1 până la DN7, DJ 101, 200B, 301, 401, 602. De asemenea, vom demara primul nod intermodal lângă pasajul Domnești, ce va fi realizat de CNAIR, prin extinderea șoselei la 4 benzi și linie de tramvai rapid pe Prelungirea Ghencea, până la Șoseaua de Centură, cu realizarea unei parcări de tip Park & Ride”, a spus Firea.


    Parcajul de la Străulești, de lângă stația de metrou cu același nume, e un șantier început în 2013
Parcajul de la Străulești, de lângă stația de metrou cu același nume, e un șantier început în 2013

Primarul General a explicat că următorul pas îl va constitui construirea de stații de căi ferate în aceste locuri (noduri intermodale) și introducerea transportului local de călători pe centura feroviară: „Transportul urban pe cale ferată este utilizat în marile aglomerări urbane din Europa, în timp ce rețeaua de căi ferate din București cât și centura feroviară a Bucureștiului stau neutilizate de 28 de ani”, a completat edilul general.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net