Gabriela Firea își încheie mandatul cu un eșec! Primăria Capitalei reziliază contractul pentru achiziția troleibuzelor turcești

Ultima actualizare:
Primăria reziliază contractul cu firma turcească pentru 100 de troleibuze
Primăria reziliază contractul cu firma turcească pentru 100 de troleibuze

Gabriela Firea și-a încheiat mandatul cu un eșec. Primăria Capitalei a decis să rezilieze contractul pentru achiziţia a 100 de troleibuze de la asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv – Sileo Gmbh, pe motiv că firma turcească nu are certificat de omologare.

Certificatul de omologare este unul dintre primele documente pe care o comisie de licitaţie le verifică. Certificatul de omologare este emis de Registrul Auto Român (RAR) sau de instituţiile echivalente RAR din ţările europene, după mai multe teste. Acest document atestă faptul că un vehicul respectă toate normele europene legate de siguranţă, de zgomot şi toate celelalte standarde, informează Adevărul.ro. 

Cu toate acestea, administraţia Firea îi dăduse contractul companiei turceşti, lăsând consorţiul să mai întârzie cu dovada că troleibuzele pe care le produce sunt conforme cu normele europene. Timpul s-a scurs, iar termenul de aducere a certificatului de omologare a expirat din data de 16 mai. 


    Primăria reziliază contractul cu firma turcească pentru 100 de troleibuze  Sursă foto: Arhivă Click!
Primăria reziliază contractul cu firma turcească pentru 100 de troleibuze Sursă foto: Arhivă Click!

Citiți mai multe pe www.adevarul.ro.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net