Gabriela Firea își încheie mandatul cu un eșec! Primăria Capitalei reziliază contractul pentru achiziția troleibuzelor turcești

troleu.jpg

troleu
Licitaţia pentru 100 de troleibuze a fost organizată în 2019 şi a avut un singur ofertant

Gabriela Firea și-a încheiat mandatul cu un eșec. Primăria Capitalei a decis să rezilieze contractul pentru achiziţia a 100 de troleibuze de la asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv – Sileo Gmbh, pe motiv că firma turcească nu are certificat de omologare.

Certificatul de omologare este unul dintre primele documente pe care o comisie de licitaţie le verifică. Certificatul de omologare este emis de Registrul Auto Român (RAR) sau de instituţiile echivalente RAR din ţările europene, după mai multe teste. Acest document atestă faptul că un vehicul respectă toate normele europene legate de siguranţă, de zgomot şi toate celelalte standarde, informează Adevărul.ro. 

autobuze_comparatie.jpg

autobuze
Primăria reziliază contractul cu firma turcească pentru 100 de troleibuze
Sursă foto: Arhivă Click!

Cu toate acestea, administraţia Firea îi dăduse contractul companiei turceşti, lăsând consorţiul să mai întârzie cu dovada că troleibuzele pe care le produce sunt conforme cu normele europene. Timpul s-a scurs, iar termenul de aducere a certificatului de omologare a expirat din data de 16 mai. 

 

Citiți mai multe pe www.adevarul.ro.

 

Loading...