În frigiderul ăsta poţi lăsa mâncare pentru săraci

ajutor-saraci-.jpg

Reporterul Click! a cumpărat câteva produse pe care le-a lăsat în frigiderul comunitar
Foto: Dorin Constanda

Un frigider amplasat direct în stradă. Pe el, un bilet care arată că oricine poate lăsa în aparat mâncare pentru săraci, care o pot lua fără bani. Nu este o glumă sau un vis, este ultima iniţiativă a Primăriei Capitalei ca să descurajeze cerşetoria pentru mâncare.

Strada Foişorului nr. 56-58, Bucureşti. Aici, în faţa sediului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti a fost pus ”frigiderul comunitar”. Ideea este importată dintr-una din cele mai bogate ţări ale lumii, Arabia Saudită.

„Nu urmăreşte doar să ofere ajutor persoanelor aflate în dificultate, ci şi să contribuie la limitarea risipei de alimente”, a declarat Cosmina Simiean, şefa instituţiei la uşa căreia a fost montat aparatul. Atât cei care donează, cât şi cei care se folosesc de produse au acces la frigider non-stop. Pentru ca să nu tenteze hoţii, în jurul său a fost pus un lanţ imens, ancorat de uşa sediului DGASMB.

frigider-stradal.jpg

Aparatul se află la sediul DGASMB
Foto: Dorin Constanda

 

Există şi un regulament al ”frigiderului comunitar”. Astfel, nu poate fi lăsată hrană al cărei termen de valabilitate a expirat, carne crudă sau peşte crud şi nici ouă nepreparate. Mulţi bucureşteni sunt însă sceptici asupra rezultatului acţiunii.

„Nu ştiu în ce măsură vor veni doar săracii să se aprovizioneze din frigider. Cine verifică, din moment ce accesul este liber?”, se întreabă Florentina Zamfir, de profesie economist. „Eu o să cumpăr şi o să aduc produse, dar nu cred că cineva renunţă la mâncare lui pentru a dona, doar dacă este stricată”, crede pensionarul Dumitru Frigea.

 

"O să aduc şi eu mâncare pentru cei care n-au posibilităţi", Florentina Zamfir.

Primul magazin de haine pentru oamenii străzii

magazin-stradal.jpg

Foto: Mediafax

 

Bucureştenii au mai asistat, sâmbătă (3 octombrie), la o premieră menită să facă mai uşoară viaţa celor fără posibilităţi materiale. E vorba de primul magazin de haine gratuite pentru săraci. Pe strada Schitu Măgureanu, toţi cei care aveau acasă îmbrăcăminte pe care nu o mai purtau, dar care era în bună-stare, au putut să o aducă şi să o pună pe zecile de umeraşe amplasate pe trotuar. Oamenii străzii au ales câte ceva de îmbrăcat după ce au colindat prin ”expoziţia”de haine.

Loading...
 
 

Citește și

 • oamenii strazii the street store

  În România, există peste 15.000 de persoane fără adăpost, dintre care mai mult de 5.000 trăiesc în București. Un proiect umanitar prezintă prima ședință foto care i-a avut drept modele chiar pe oamenii străzii din Capitală. Inițiativa se bucură deja de success pe internet și are susținerea unor artiști români.

 • Corneliu Vadim Tudor cersetori blestem

  Moartea lui Corneliu Vadim Tudor i-a luat luni (14 septembrie) prin surprindere şi pe cei care-l îndrăgeau, și pe cei care nu-l aveau la suflet. Foarte puțini dintre aceștia știu, însă, care a fost una dintre cele mai mari temeri ale scriitorului devenit om politic. Este şocantă ultima sa mărturisire făcută pentru „Click!”.

 • pamela anderson inglodata in datorii

  În ciuda milioanelor câştigate din showbiz, aceste staruri s-au trezit cu conturile goale. Iată ce i-a împins spre faliment.

 • clădire pictată, secolul 18, locuitori săraci

  Această clădire din Franța pare a fi ruptă din secolul al 18-lea, însă adevărul este cu totul altul. Balcoanele, plantele scumpe și obloanele verzi sunt mult mai mult decât ceea ce par la prima vedere.