FOTO Uite ce bucurie la redeschiderea parcurilor! Lista locurilor în care ai voie să te plimbi și să faci sport

Ultima actualizare:

    Cei care fac jogging au fost cei mai fericițifoto: Mihai Ionescu
Cei care fac jogging au fost cei mai fericițifoto: Mihai Ionescu

Sâmbătă, 9 mai, o decizie surprinzătoare a scos oamenii din case. Este vorba însă doar de locuitorii sectorului 2 al Capitalei, care de azi au liber să se plimbe și să facă sport în parcurile din apropierea domiciliului. Viceprimarul Dan Cristian Popescu a participat la deschiderea Parcului Național și și-a motivat decizia de a scoate lacătele de pe spațiile verzi.

"Am decis astăzi să redeschid parcurile mari de #Aca2ă. În ultimele săptămâni am văzut foarte mulți locuitori ai sectorului alergând sau desfășurând activitățile sportive, permise de ordonanțele militare, printre mașini, pe lângă parcuri sau în zone improvizate. Atât timp cât ne este permisă activitatea fizică, aceasta trebuie făcută în siguranță și în proximitatea locuinței, iar în sectorul 2 avem foarte multe parcuri pregătite pentru cetățeni. Aceste parcuri sunt de trecere, deci facilitează deplasarea cetățenilor și scurtează drumul pe care aceștia ajung la destinație", a declarat viceprimarul Dan Cristian Popescu.

Acesta a dat asigurări că toate locurile de joacă, terenurile de sport și foișoarele de recreere din parcuri rămân închise. "Locuitorii sectorului 2 trebuie să înțeleagă că restricțiile rămân, că suntem în Stare de Urgență și că pericolul infectării cu coronavirus nu a trecut. Deschiderea parcurilor din sectorul 2 nu este o invitație la relaxare, este o măsură care vine în ajutorul locuitorilor în această perioadă.

Pentru activitățile fizice, trebuie completat punctul 5 al declarației pe propria răspundere, iar dacă folosiți parcul pentru trecere, rămâne valabil oricare dintre celelalte puncte ale declarației, care v-au permis ieșirea din locuință", mai spune viceprimarul sectorului 2.

Lista parcurilor deschise în sectorul 2

Parcurile deschise astăzi, 9 mai, sunt: Național și Aleea Belvedere, Icoanei și Ioanid, Cinema Floreasca, Cosmos, Florilor, Morarilor, Motodrom, Tei, Plumbuita 1 și 2, Lunca-Florilor, Obor, Tolbuhin, Sfântul Pantelimon, Izvorul Rece, Păsărari, Titus Ozon, Rodica, Amiral Murgescu. Toate parcurile vor avea la intrări panouri de atenționare și de informare asupra măsurilor de prevenție a răspândirii COVID-19.

Citește și:În ce condiții se vor redeschide parcurile din Capitală. Anunțul făcut de Gabriela Firea

Au fost publicate măsurile de relaxare, aplicate din 15 mai. Fără aer condiționat în autobuze și restaurantele hotelurilor rămân închise

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net