FOTO Premieră în lumea medicală din România. Cum s-au născut doi gemeni

Ultima actualizare:

    Bebeluşii s-au născut la doar 23 de săptămâni și 6 zile
Bebeluşii s-au născut la doar 23 de săptămâni și 6 zile

Rețeaua de sănătate Regina Maria a înregistrat o nouă premieră pentru sistemul medical privat din România.

Echipa departamentului de neonatologie din cadrul Spitalului Băneasa a gestionat cu succes cazul a doi bebeluși gemeni, născuți la doar 23 de săptămâni și 6 zile. În urmă cu 3 luni, s-au născut la 570 de grame, respectiv la 600 de grame. Sunt micuți, firavi, delicați, însă au avut puterea de a lupta și de a crește.

„Copiii născuți prematur, în cazul de față la 23 de săptămâni și 6 zile, sunt copii foarte speciali, delicaţi, cu funcţii fiziologice fragile. Starea lor se poate schimba de la un minut la altul, oră de oră. De aceea, este foarte important să fie supravegheați și îngrijiți constant.  Este un sentiment extraordinar pe care îl ai atunci când poți interveni și salva viețile a doi bebeluși cât palma. Mulțumirea mea este că mămica și gemenii au avut la dispoziţie în Spitalul Băneasa o echipă de medici și asistente cu pregătire specială în Secția de Terapie Intensivă Neonatală care le-au putut oferi tratamentul potrivit, dar şi o aparatură medicală performantă şi infrastructura necesară pentru a putea beneficia de cea mai bună îngrijire. Toate acestea, alături de puterea celor doi bebeluși, au făcut ca ei să trăiască astăzi și să fie acasă, în sânul familiei”,  a declarat Dr. Mădalina Dobrescu, medic specialist neonatolog.

După 3 luni de îngrijiri speciale, după ce au făcut progrese de la o zi la alta, cei doi frați au putut pleca acasă. Au împlinit 13 săptămâni de viață (și au ajuns astfel la vârsta de 37 de săptămâni, dacă sarcina ar fi decurs normal), cântăresc aproape 2500 de grame, sug la sân și au un tonus și o reactivitate normale pentru vârsta corectată. 

Micuţii s-au născut în urmă cu trei luni
Micuţii s-au născut în urmă cu trei luni
image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net