FOTO Poftiţi la magazinul de 55 cm!

Ultima actualizare:
Casa este construită în spaţiul îngust dintre două blocuri
Casa este construită în spaţiul îngust dintre două blocuri

Aţi mai văzut un magazin atât de mic? Vitrina prin care te serveşte vânzătoarea măsoară în lăţime doar 55 de centimetri. Buticul înalt de 4 metri este situat pe strada Buzeşti, nr. 61 şi poate fi încadrat cu brio în categoria “ciudăţenii de Bucureşti”.

Dacă nu ai ochi ageri, îl poţi rata cu uşurinţă! Şi asta, pentru că magazinul din imagini e chiar mai îngust decât un aparat de aer condiţionat (80 cm). Situat în buricul Capitalei, la doi paşi de Piaţa Victoriei, buticul de jumătate de metru poate intra şi-n Cartea Recordurilor pentru lăţimea lui.


    Vitrina buticului măsoară doar 55 de centimetriFoto: Dorin Constanda
Vitrina buticului măsoară doar 55 de centimetriFoto: Dorin Constanda

Deşi e atât de mic, e aprovizionat cu de toate. Trecătorii îşi pot cumpăra de aici sucuri, dulciuri, ţigări sau cafea. „E loc pentru toate. Nu e chiar aşa de mic! Eu m-am acomodat aici şi nu am nevoie de mai mult spaţiu. Lucrez aici de 20 de ani”, ne-a spus vânzătoarea. Magazinul este deschis din 1993 şi este situat la parterul unui bloc. Interiorul este cu puţin mai lat decât vitrina şi măsoară aproximativ doi metri. Înăuntru e loc chiar şi de un frigider, unde vânzătoarea ţine la rece răcoritoarele. De-o parte şi de alta sunt amenajate două rafturi care ating aproape doi metri înălţime. Din fericire, vânzătoarea nu suferă de claustrofobie (n.r teama patologică de spaţii închise), dar cu siguranţă face zi de zi exerciţii de echilibristică cocoţându-se pe scaun după diverse produse.

"Casa Keret", cea mai îngustă din lume

Cea mai îngustă casă din lume e în Polonia şi a fost botezată “Casa Keret”. Ridicată pe două niveluri, cu o lungime de 12 m, casa are între 92 şi 152 cm lăţime. Este situată în Varşovia şi este construită în spaţiul îngust dintre două blocuri. În ciuda spaţiului atât de restrâns, “Casa Keret” dispune de toate camerele necesare locuirii: un dormitor, o baie, bucătărie, living, dining şi zona de lucru, iar accesul se face pe o scară lungă şi îngustă, de la parter.

Vitrina buticului măsoară doar 55 de centimetri
Vitrina buticului măsoară doar 55 de centimetri
image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net