FOTO Fugăresc hoţii cu «trotinete» electrice

Ultima actualizare:

    Costel şi Gheorghe au  devenit deja experţi în  conducerea vehiculelor  de tip Segway Fotografii: Sever Gheorghe
Costel şi Gheorghe au devenit deja experţi în conducerea vehiculelor de tip Segway Fotografii: Sever Gheorghe

Minune mare pe străzile din Centrul Istoric al Capitalei! Poliţiştii locali care se ocupă de siguranţa zonei s-au şmecherit: patrulează acum cu vehicule electrice, ecologice de tip Segway. Reporterii Click! i-au urmărit în acţiune pe Costel şi Gheorghe, doi dintre agenţii care fac parte din echipajele pe „trotinete”.

Este ora 15.00, iar cei doi vajnici apărători ai ordinii publice din cel mai vizitat loc al Bucureştiului ies la treabă. Clienţii de la terase întorc miraţi capul, salariaţii le fac cu mâna. Costel şi Gheorghe sunt mândri că fac parte din comandoul de opt agenţi care au dreptul de a patrula cu cele patru Segwayuri primite deocamdată de Poliţia Locală.

Primăria Capitalei a achiziţionat în total 10 astfel de vehicule electrice, celelalte şase urmând să fie livrate în curând. Cele 10 vehicule electrice cu deplasare prin balansare, cum le denumesc specialiştii, au costat Municipalitatea 389.000 de lei, echivalentul a 85.000 de euro.

Poliţiştii locali patruleazăpe  “trotinetele” electrice doar când nu  este multă lume în Centrul Istoric
Poliţiştii locali patruleazăpe “trotinetele” electrice doar când nu este multă lume în Centrul Istoric

“Am învăţat repede să merg pe aceste bijuterii. Am urmat un curs intensiv de opt ore pe un teren de sport situat lângă stadionul Tineretului”, povesteşte poliţistul Costel Obretin. Cei opt poliţişti lucrează în două schimburi, iar „trotinetele” electrice pot fi văzute pe aleile Centrului Vechi din cel mai mare oraş al ţării doar între orele 6.30 şi 22.30. „Nu putem patrula noaptea pentru că este prea multă lume şi am lovi turiştii prezenţi peste tot.

Deocamdată pe ele avem doar sirene, dar o să le pună şi lanterne”, ne explică Gheorghe Minciu. Pentru a ne dovedi cât de eficiente sunt noile vehicule de patrulare, poliţiştii ne spun că au ajuns primii la locul celor două incendii petrecute în ultimele cinci zile pe străzile din Centrul Istoric.

Ce este Segwayul?

Este, de fapt, o bicicletă specială electrică cu auto-echilibru, inventată de inginerul american Dean Kamen. Vehiculul produs de firma Segway cu sediul în SUA este ținut în picioare în echilibru static sau dinamic de către un computer și motoare electrice plasate sub platformă. Are o viteză de 20 km/h, o autonomie de funcţionare de opt ore şi acumulatori care se încarcă timp de patru ore.

Patronul Segway, ucis de invenţia care l-a îmbogăţit

Proprietarul companiei care scoate pe piaţă vehiculele cu două roţi Segway, milionarul britanic James William Heselden, a murit în 2010, după ce a căzut de pe o stâncă. El se plimba pe domeniul său din North Yorkshire, când a pierdut controlul vehiculului. A lăsat în urmă o avere de peste 340 de milioane de lire.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net