FOTO Aici îți speli rufele fără bani!

curatatorie primarie.jpg

curatatorie primarie
Cei care au venituri până la 1.000 de lei pe lună pot veni la curăţătoria primăriei
Foto: Roberto Sălceanu
Citeste tot despre: 

Ce te faci dacă nu ai bani, ai haine murdare, nu ai maşină de spălat şi nici chef să speli pe marginea Dâmboviţei ca pe vremea bunicii? Ei bine există o soluţie! Primăria Capitalei te scoate din mizerie şi îţi aduce soluţia pentru a fi curat: ”spălătoria săracilor”.

1, 2, 3, 4... 14 maşini cu rufe au umplut Steluţa şi Vasilica şi acum aşteaptă liniştite ca aparatele să îşi termine ”munca”. De două ore tot bagă şi tot scot. ”Suntem două familii evacuate de proprietari din locuinţe naţionalizate şi nu avem bani. Trăim greu iar de cumpărat o maşină de spălat nici nu poate fi vorba. Noroc cu spălătoria asta gratuită că altfel nu ştiu cum ne descurcam”, ne povesteşte Vasilica Marin în timp ce priveşte curioasă pe geamul maşinii de spălat.

Spălătoria are 10 instalaţii pentru curăţat rufe iar regulile pentru a le folosi sunt: prezentarea unui act de identitate, venitul persoanei care aduce hainele sau lenjeria murdară nu trebuie să fie mai mare de 1.000 de lei iar ”vizita” nu se poate face de mai mult de patru ori pe săptămână. Spălătoria face parte din cel mai mare complex social din România, situat pe strada Turnu Măgurele, nr.17, sector 4, gestionat de Primăria Capitalei. ”În medie vin cam 20 de persoane pe zi să îşi spele lucrurile”, ne-a declarat Carmen Stamat, şefa complexului.

Hainele, «cumpărate» cu două ore de muncă

În timp ce aşteaptă curăţarea rufelor, persoanele defavorizate pot să îşi aleagă o haină, o carte, piese de veselă sau CD-uri cu muzică din magazinul gratuit din complex. Teoretic, pentru patru produse luate săracii trebuie să presteze două ore de activităţi de voluntariat pentru Municipalitate, dar în cazul bătrânilor se face excepţie.

curatatorie primarie.jpg

curatatorie primarie
Salariații curățătoriei au fost terorizaţi de Steluţa, după ce aceasta a umplut pe rând 14 mașini de rufe
Foto: Roberto Sălceanu

curatatorie primarie.jpg

curatatorie primarie
Magazinul cu marfă gratuită a adus ”colecția” 2015
foto: Roberto sălceanu
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1