Florin și Patrick închid traficul în centrul Capitalei în weekend

Ultima actualizare:

    Peste 2.000 de credincioși catolici sunt așteptați duminică la procesiunea de Florii
Peste 2.000 de credincioși catolici sunt așteptați duminică la procesiunea de Florii

Două evenimente importante pentru irlandezii și catolicii din România vor aduce restricții de circulație în Capitală, sâmbătă și duminică, în centrul orașului. Mâine, circulația auto va fi închisă sau restricționată local în zona Pieței Victoria datorită unei parade de Ziua Sfântului Patrick. Duminică, reprezentanții Bisericii Catolice și enoriașii vor porni într-o procesiune cu ocazia „Floriilor”. Iată zonele afectate.

Mâine, între orele 15.00 și 17.00, comunitatea irlandeză din București marchează Ziua Sf. Patrick printr-o paradă pe străzile Capitalei. Traficul auto va fi restricționat gradual pe Șos. Kiseleff, între str. Arh. Ion Mincu și Piața Victoriei, și pe Calea Victoriei, între Piața Victoriei și str. C. A. Rosetti. Polițiștii recomandă șoferilor să utilizeze următoarele rute ocolitoare: Bd. Ion Mihalache — str. Buzești — Calea Griviței — Bd. Dacia — Piața Romană — Piața Universității; Calea Știrbei Vodă — Calea Plevnei — str. Vasile Pârvan — Splaiul Independenței; Piața Arcul de Triumf — Piața Charles de Gaulle — Calea Dorobanților — Șos. Ștefan cel Mare. Ziua Sfântului Patrick e celebrată de irlandezi în fiecare an pe 17 martie, dată care reprezintă Ziua ațională a acestei țări. În Capitală, evenimentul are loc sâmbătă fiindcă e zi de weekend. În Capitală, dar și în alte localități în care trăiesc irlandezi, pub-urile și barurile organizează petreceri tematice de Ziua Irlandei.

Irlandezii petrec ziua de Sfântul Patrick cu bere neagră și dansuri specifice țării lor
Irlandezii petrec ziua de Sfântul Patrick cu bere neagră și dansuri specifice țării lor

Duminică, între orele 13.30 – 15.00, se va desfăşura o procesiune religioasă catolică, cu prilejul sărbătoririi „Floriilor”. Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă, de restricţionare/ fluidizare a traficului rutier, în conformitate cu prevederile avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti. Procesiunea religioasă va avea loc pe traseul: Biserica Franceză  – Statuia Aviatorilor (Str. Căpitan  Demetriade ) – Bd. Aviatorilor – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Str. G-ral Berthelot – Catedrala Sf. Iosif.

Traficul rutier va fi deviat pe str. Cpt. Demetriade, între Bd. Aviatorilor şi str. E. Pangratti,  pe traseul de deplasare, banda I de circulaţie, precum şi pe străzile care acced către acesta.

RUTE OCOLITOARE:

Bd. Lascăr Catargiu – Bd. Gh. Magheru – Bd. Nicolae Bălcescu;

Str. Buzeşti –  Str. Berzei – Str. Vasile Pârvan.

Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare al evenimentului; să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun; să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locul de desfăşurare a evenimentului; să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate; să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei şi recomandările poliţiştilor care se află în punctele de deviere; să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de credincioşi şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net