Fiscul a făcut ”curățenie” prin magazine. A dat amenzi de 2,6 milioane de lei

control anaf.jpg

control anaf
În complexul comercial ”Europa” din Capitală s-au găsit cele mai multe nereguli
FOTO: ANAF

Chiar înainte de Paște, inspectorii antifraudă au dat iama prin magazine și angrouri ca să vadă ce vor să vândă comercianții. Au găsit numeroase nereguli și au dat amenzi de munți de bani obținuți ilegali și marfă fără acte.

În Joia Mare, 77 de inspectori antifraudă au descins în complexul comercial ”Europa”, din capitală, să verifice dacă există comercianți care sunt tentați să vândă marfă ilicită, fără bon fiscal. Acțiunea de control a beneficiat de sprijinul Jandarmeriei Române în cazul în care vor fi incidente. Au fost verificați 45 contribuabili, au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 586.000 lei și s-a dispus confiscarea unor sume (numerar) şi bunuri a căror proveniență nu a fost justificată în valoare totală de 295.300 lei.

În Săptămâna Patimilor, Fiscul a organizat mai multe controale în Capitală și în județul Ilfov. Au fost verificați 107 contribuabili, fiind aplicate amenzi contravenționale în sumă totală de 1.560.000 lei și au fost confiscate sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri a căror proveniență nu a fost justificată, în valoare totală de 241.958 lei. În total, circa 565.000 de euro.

Acțiunile de control au la bază analize de risc efectuate la nivelul Direcției Generale Antifraudă Fiscală și vor continua și în perioada următoare în toate zonele în care a fost evaluat un risc ridicat de neconformare.

Acțiunile vizează prevenirea evaziunii fiscale, creşterea gradului de conformare a contribuabililor și consolidarea unui mediu concurențial corect în zone şi domenii economice în care se manifestă fenomene de evaziune fiscală, indisciplină financiară ori slabă conformare.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1