EXCLUSIV Situaţie incredibilă pentru o bucureşteancă: "Îmi dau banii de lemne la Paşte"

Ultima actualizare:
În numele Nataliei Ciocan s-au dat 9.000 de lei
În numele Nataliei Ciocan s-au dat 9.000 de lei

Trece iarna şi ajutorul de încălzire nu vine. Se întâmplă în sectorul 5 al Capitalei, acolo unde angajaţii primăriei i-au anunţat pe săraci că nu văd banii până la anul.

Printre ei se află şi Ioana Nicolae (60 de ani). ”Miercuri am depus dosarul pentru ajutor la ghişeul Primăriei sectorului 5, de la Chirigiu, şi mi s-a spus că primesc banii pentru lemne la Paşte. Ce fac până atunci?”, se întreabă disperată femeia. Are o pensie de 496 de lei, iar toţi banii se duc pe chirie, după ce în 2006 a fost evacuată din casă. Pentru că are un venit foarte mic, are dreptul la câte 20 de lei pe lună, din noiembrie şi până în martie: în total 100 de lei. O nimica toată, dar care contează pentru ea. Banii sunt acordaţi de Ministerul Muncii şi trimişi în conturile primăriilor, care îi distribuie oamenilor. ”Ajutorul de încălzire li se acordă beneficiarilor în luna următoare depunerii dosarului. Cine aduce actele în noiembrie, primeşte toţi banii în decembrie, nicidecum la anul”, ne-au declarat reprezentanţii altor primării de sector.

Angajaţii Primăriei Sectorului 5 i-au spus femeii că primeşte ajutorul la anul
Angajaţii Primăriei Sectorului 5 i-au spus femeii că primeşte ajutorul la anul

Potrivit ministrului muncii, Rovana Plumb, aproape 900.000 de români, cu venituri de până la 615 lei/persoană, primesc ajutorul, fie că se încălzesc cu gaze, energie electrică, lemne, cărbuni, petrol sau sunt branşaţi la sistemul centralizat. Acesta  variază în funcţie de venit, număr de persoane şi tipul de combustibil folosit. Astfel, se pot primi între 16 lei şi 240 de lei pe lună. 

Craiova: De trei ani, un escroc primeşte ajutor social în locul ei


    În numele Nataliei Ciocan s-au dat 9.000 de leiFoto: Sofia Prejbeanu
În numele Nataliei Ciocan s-au dat 9.000 de leiFoto: Sofia Prejbeanu

A aflat cu stupoare că figurează pe listele celor cu ajutor social, deşi nu a încasat nici un ban! Natalia Ciocan (34 de ani), din comuna doljeană Velea, a descoperit că, timp de trei ani, cineva a încasat aproape 9.000 de lei în locul ei.„Numele meu figura pe listele de plată celor care primesc ajutor social de la stat. Am aflat când m-au chemat la muncă, la prestaţii sociale. Eu am primit ajutor de la stat până în 2011. Atunci am cumpărat cu soţul 18 hectare de pământ şi un tractor şi ne-am retras de la ajutorul social. Acum am aflat că, de atunci, altcineva a încasat bani”, a spus Natalia Ciocan. Reprezentanţii primăriei dau din umeri. Spun că dosarul s-a pierdut şi că nimeni nu poate da detalii în legatură cu acest caz, însă femeia nu crede aşa ceva. Acum este disperată că ar putea să i se ceară banii înapoi şi a depus plângere la Poliţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net