EXCLUSIV Magistrala de metrou M5 din Drumul Taberei nu a primit avizul ISU

Ultima actualizare:

    Magistrala 5 de metrou este verificată atât în tunel, cât și în stațiiFotografii: Inquam
Magistrala 5 de metrou este verificată atât în tunel, cât și în stațiiFotografii: Inquam

Surse din cadrul ISU au declarat pentru Click! că magistrala M5 nu a primit avizul pompierilor. Astfel, visul ministrului Transporturilor, ca elevii să meargă cu metroul luni la școală, va fi amânat.

Se pare că reprezentanții ISU sunt hotărâți să refuze să semneze recepția magistralei M5 până nu sunt remediate câteva probleme la partea electrică, în subteran. Urmează alte zile de foc săptămâna viitoare.

Vineri, ministrul Transporturilor Lucian Bode a declarat că data şi ora când va fi dată traficului magistrala M5 vor fi ştiute în a doua parte a acestei zile, după întrunirea Comisiei centrale de recepţie care „va analiza toate solicitările făcute miercuri și va comunica către Comisia pentru punerea în funcţiune a liniei”.

„V-a răspuns domnul premier la Orşova. Repet şi eu. Niciunul din faţa dumneavoastră nu suntem în comisia de recepţie, aşa că nu vă pot spune ce conţine procesul verbal de recepţie. Ştiu că după ce, din 17 august până în 9 septembrie, cele opt subcomisii pe specialităţi au semnat procesul verbal cu recomandarea de punere în funcţie cu călători a magistralei M5. Ştiu că echipa centrală, Comisia centrală de recepţie şi-a desfăşurat activitatea miercuri.

Au stabilit câteva elemente pe care trebuie să le îndeplinească până astăzi. Astăzi, în jurul orei 15.00, se va reîntruni Comisia centrală de recepţie care, odată ce va analiza toate solicitările făcute miercuri, va comunica către Comisia pentru punerea în funcţiune dacă această Comisie poate stabili data şi ora la care dăm în trafic cu călători magistrala M5. Acest lucru se va ştii probabil în a doua parte a zilei de astăzi”, a declarat Lucian Bode, întrebat la Drobeta Turnu-Severin care sunt neconcordanţele în cazul metroului din Drumul Taberei şi dacă va fi făcută sâmbătă inaugurarea. 

Premierul Orban a recunoscut că există câteva obiecții din partea ISU

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, că metroul Drumul Taberei se va deschide după semnarea procesului verbal de recepţie, care mai depinde de câteva obiecţii ale ISU. ”Rezolvarea acestor obiecţii se va face într-un timp relativ scurt, de ordinul zilelor”, a afirmat şeful Guvernului.

„Metroul Drumul Taberei se va deschide după semnarea procesului verbal de recepţie. Iar semnarea procesului verbal de recepţie, în momentul de faţă, mai depinde doar de câteva obiecţii din partea ISU - despre care am discutat şi cu domnul ministru şi cu conducerea Metrorex – pentru care se lucrează”, a explicat vineri Orban.

Citește și:

Metroul din Drumul Taberei ar putea fi inaugurat săptămâna viitoare. Cât s-a lucrat la magistrala M5

Stația de metrou Eroilor 2, cea mai spectaculoasă. A fost săpată la o adâncime de 27 m, cât un bloc cu 10 etaje

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net