EXCLUSIV Beizadeaua cu BMW, 7 ani de închisoare cu executare

Ultima actualizare:
Andrei Andronie a refuzat etilotestul după ce a produs accidentul
Andrei Andronie a refuzat etilotestul după ce a produs accidentul

Decizie finală în dosarul lui Andrei Andronie, fiul de bancher care a ucis în Bucureşti cu BMW-ul, în urmă cu trei ani, un taximetrist şi pe pasagera acestuia.

Andrei Traian Andronie a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la şapte ani de închisoare cu executare şi cinci ani interzicerea unor drepturi civile.

De asemenea, trebuie să plătească rudelor victimelor anumite sume de bani. Astfel, instanţa "reduce cuantumul daunelor morale acordate părţilor civile MICU CORNELIU, MICU EMILIA şi NISTOR MARCELA de la 80 000 euro fiecare, la cursul BNR la 25 000 euro fiecare, la cursul BNR.

Reduce cuantumul daunelor morale acordate părţilor civile MICU GRAMA IANULA SOFIA, NEAMTU LUANA RAMONA, MICU MAITNER EUGEN, DINCA JANINA STEFANIA şi NISTOR GEORGE CIPRIAN de la 50 000 euro fiecare, în echivalent lei la cursul BNR la 10 000 euro, fiecare, în echivalent lei la cursul BNR", potrivit deciziei publicate pe portalul de internet. În total, este vorba de despăbubiri de 125.000 de euro, mult sub cele 3 milioane de euro cerute de victime.

Andrei Andronie s-a predat la scurtă vreme după pronunţarea deciziei. În următoarele două săptămâni va sta în carantină la Penitenciarul Rahova, timp în care se va decide la ce închisoare va ajunge pentru următorii şapte ani.

Tragedie pe Calea Floreasca

Accidentul în urma căruia şi-au pierdut viaţa doi oameni s-a petrecut în data de 5 noiembrie 2011. Andrei Andronie, aflat la volanul unui bolid BMW, a fost somat de poliţişti să oprească, dar el a accelerat. Conform martorilor, conducea cu cel puţin 180 km/h şi abia putea vorbi de beat ce era. Pe Calea Floreasca, el a pierdut controlul BMW-ului X5 şi a intrat într-un taxi parcat.

În urma impactului, şoferul Ştefan Micu (32 de ani) şi pasagera care urcase în maşină, Ana Maria Nistor (22 de ani), au murit pe loc. Andrei a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, apoi a fost eliberat.

Andrei Andronie este fiul unui fost bancher, Jean Andronie.


    Sora taximetristului Gabriel Micu a cerut dreptate pentru fratele eiFoto: Sever Gheorghe
Sora taximetristului Gabriel Micu a cerut dreptate pentru fratele eiFoto: Sever Gheorghe

Sora taximetristului Gabriel Micu a cerut dreptate pentru fratele ei
Sora taximetristului Gabriel Micu a cerut dreptate pentru fratele ei

A încercat să dea mită ca să scape

În dosarul care s-a judecat în ultimii trei ani s-au strâns mărturii şocante. Pe lângă faptul că era beat şi a refuzat să-i fie recoltate probe biologice, Andrei Andronie a încercat să-i mituiască pe poliţişti.

"În drum spre INML, inculpatul a promis că îmi dă mie şi colegului meu 5.000 sau 10.000 de euro şi că vine tatăl lui şi ne îmbracă în bani. L-am întrebat pe inculpat dacă este conştient că a accidentat mortal două persoane, iar acesta a răspuns: «Îmi bag p..a în ei de morţi, eu oricum plec în Olanda, că am bilet de avion»", a declarat unul dintre poliţişti.

Rudele Anei Maria Nistor, în lacrimi la tribunal
Rudele Anei Maria Nistor, în lacrimi la tribunal

În primăvară, 5 ani şi jumătate de închisoare

În luna aprilie a acestui an, Andrei Andronie a fost condamnat la 5 ani şi şase luni de închisoare cu executare. Procurorii ceruseră 14 ani de puşcărie şi despăgubiri de peste 3 milioane şi jumătate de euro pentru rudele victimelor.

Decizia a fost atacată cu recurs, iar Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat astăzi.

Urmăriţi o filmare din decembrie 2011, la o lună de la accident, când Andrei Andronie susţinea că nu a fost beat în momentul accidentului.

image
image
image
image
image
image
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net