EXCLUSIV Amenzi de la controlori. Liniile STB unde călătorii nu plătesc bilet

Ultima actualizare:

    Linia tramvaiului 41 se află în capul listei care le dă bătăi de cap controlorilor
Linia tramvaiului 41 se află în capul listei care le dă bătăi de cap controlorilor

Vrem să circulăm în condiții civilizate, dar mulți bucureșteni nu plătesc bilet. La solicitarea Click!, reprezentanții Societății de Transport București (STB) au precizat care sunt liniile cu probleme, unde controlorii dau cele mai multe amenzi.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, este nemulțumit de scăderea încasărilor și vrea ca STB să lupte și mai mult împotriva călătoriilor frauduloase.

Astfel că o parte dintre cei 50 de polițiști locali, care lucrează la secția din Centrul Istoric, vor fi relocați la STB. Iar acțiunile comune nu par a fi o noutate.

STB: ”Se efectuează frecvent acțiuni comune cu Poliția Locală”

”STB efectuează frecvent acțiuni comune cu Poliția Locală a Municipiului București, care s-au dovedit a fi eficiente în descurajarea celor care călătoresc fraudulos. Astfel de acțiuni, desfășurate în special pe liniile pe care înregistrăm probleme, atât în privința normelor de conduită în mijloacele de transport în comunn, cât și a încasărilor obținute din validarea validarea titlurilor de călătorie, sunt efectuate și ca urmare a numeroaselor solicitări din partea publicului călător. Scopul acestor demersuri este acela de a desfășura un transport public în condiții de siguranță, fără a pune în pericol integritatea călătorilor și pe cea a salariaților cu atribuții de control, însă avem în vedere și orientarea călătorilor către achiziționarea de titluri de călătorie, pentru reducerea fraudei”, ne-au explicat reprezentanții STB.

În 2020, au scăzut numărul amenzilor la STB pentru cei fără bilet 

Chiar și așa, potrivit oficialilor Societății, anul trecut au scăzut amenzile date de controlori cu 19,82%, față de 2019.

Iar motivul ar fi faptul că pandemia a făcut ca autobuzele și tramvaiele să circule cu mult mai puțini călători. Unii dintre bucureșteni fie au lucrat de acasă, fie au optat pentru mașina personală ori alte mijloace alternative de locomoție, tocmai pentru a nu intra în contact cu multe persoane.

Liniile STB care le dau mari bătăi de cap controlorilor

Dar există o statistică la STB cu liniile unde au fost prinși cei mai mulți călători că circulau fraudulos. Este vorba despre tramvaiele 41, 1, 32, 21, 19, 25 și autobuzele 104, 335, 178 și 182.

În București, există 252 de controlori, care lucrează de luni până duminică, atât timp cât mijloacele de transport în comun se află în circulație.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net