Eveniment inedit în România: 3 concerte într-o zi de luni

Ultima actualizare:

    Artiștii britanici James, Jack Savoretti și Public Service Broadcasting vor concerta luni (11 iulie), la Teatrul de Vară din Herăstrăucolaj: Click!
Artiștii britanici James, Jack Savoretti și Public Service Broadcasting vor concerta luni (11 iulie), la Teatrul de Vară din Herăstrăucolaj: Click!

Cea mai nesuferită zi din săptămână, lunea, ar putea fi cea mai fericită pentru iubitorii de muzică. Luni (11 iulie), trei trupe vor concerta în aceeași seară în cadrul evenimentului intitulat sugestiv „Lazy Monday” („Lunea leneșă”, n.r.).

James, Jack Savoretti si Public Service Broadcasting vor urca pe scena Teatrului de Vară din Parcul Herăstrău (București) în aceeași seară de luni (11 iulie).

„Mit sau realitate, ziua de luni ne dă tuturor bătăi de cap. Cum ar fi dacă n-ați mai aștepta să treceți repede de ziua de luni, ci s-o petreceți cum se cuvine, ca pe o zi de vară, cu chef, muzici și voie bună? «Lazy Monday» vă dă ocazia să vă întoarceți luni dimineață la serviciu cu gândul liniștitor că seara vă veți întoarce la petrecere, un fel de zi de duminică prelungită, la care visăm toți. Am inventat cea mai bună zi de luni a anului: 11 iulie”, spun organizatorii evenimentului intitulat „Lazy Monday”.

James, capul de afiș al evenimentului

Înființată acum mai bine de 30 de ani, trupa James are 14 albume de studio la activ, vândute în peste 25 milioane de copii în întreaga lume. Hiturile lor – precum „Sit Down”, „Laid”, „Come Home”, „She’s A Star”, „Getting Away With It (All Messed Up)” – au ocupat mereu poziții fruntașe în topurile muzicale. James a lansat recent, la 18 martie 2016, un nou material discografic, „Girl At The End Of The World”, ale căror melodii vor fi promovate și în recitalul din Capitală. „Esența trupei James o constituie concertele live”, declară basistul trupei, Jim Gleenie. Spectacolele trupei James sunt renumite în lume datorită solistului trupei, Tim Booth, actor și foarte bun dansator.

Jack Savoretti, „o voce care sfărâmă inimi”

Tot britanic, dar cu origini italiene, Jack Savoretti a crescut în Londra. A vrut să devină fotbalist înainte de a se îndrăgosti fără drept de apel de Simon & Garfunkel, după ce-a văzut „The Graduate”. A vrut să devină actor, dar presiunea momentului 9/11 l-a catapultat din însorita Californie la Geneva. S-a mulțumit atunci să devină următorul Bob Dylan, așa cum îl numește critica de specialitate, combinând poezia, prima sa pasiune, compoziția și muzica, pentru a fura inimile femeilor de pe toate continentele.

A împărțit scena cu legendarul Bruce Springsteen și frumoasa Siena Miller. Muzica sa, tulburătoare, cvasi-cinematografică, l-a propulsat pe micul ecran șî în lista obsesiilor Vanity Fair („Una dintre cele 25 de obsesii ale noastre”). Piesele sale apar pe soundtrackul popularelor seriale „Grey’s Anatomy” („Songs from Different Times”), „Vampires Diaries” („Hate&Love”) sau „One Tree Hill” („Between The Minds”), aducându-i recunoașterea internațională. Industria muzicală e unanim de acord că este un artist în creștere, care merită urmărit: „Neșlefuit, sentimental... vocea adevărului” (The Daily Telegraph); „Un suflet de poet și o voce care sfărâmă inimi” (Q Magazine). Cu patru albume de studio la activ – „Between the Minds” (2007), „Harder Than Easy” (2009), „Before the Storm” (2012) și „Written in Scars” (2015) –, precum și un turneu internațional de promovare a ultimului disc în plină desfășurare, Savoretti este permanent într-un top al momentului.

Public Service Broadcasting

Pe lista favoriților BBC, duo-ul britanic Public Service Broadcasting este cel de-al treilea și ultimul cap de afiș al Lazy Monday. Componenții grupului, J. Willgoose, Esq. și Wrigglesworth, fac muzică intrumentală, combinând influențe alternative, art rock, indie rock, electronica, dance-punk și krautrock într-un fel aparte, ce reușește să respingă „tehnicile convenționale pentru a crea un concept muzical ce le aparține integral” (Mancunion.com).

Willgoose, chitaristul și creatorul grupului, inițial singurul membru, și-a lansat primul album (EP) în 2009. Bateristul Wrigglesworth i s-a alăturat ulterior și, trei ani mai târziu, au cunoscut succesul în formula Public Service Broadcasting.

Biletele: între 175 și 240 de lei

Biletele pentru evenimentul „Lazy Monday” sunt disponibile online – pe EventBook.ro, Eventim.ro și Iabilet.ro –, în librăriile Engleză „Anthony Frost”, Franceză „Kyralina” și Hecate din București și în rețeaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone și Domo, în librăriile Humanitas și Cărturești, în hipermarketurile Carrefour, în benzinăriile OMV și oficiile poștale. Biletele costă între 175 și 240 de lei, în funcție de categoria locului și momentul achiziționării. Până la 10 iulie, biletele costă 175 lei (la categoria a doua), 200 lei (la categoria întâi) și 220 lei (la categoria VIP), iar în ziua evenimentului, prețurile cresc cu 20 de lei, pentru fiecare categorie de bilet.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net