Evacuarea pacienților de la Foișor continuă. Ce se întâmplă după ce vor fi transferați toți

Ultima actualizare:

    Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos

Evacuarea pacienților de la Spitalul Foișor, care a început vineri seara (9 aprilie), a fost reluată sâmbătă dimineața (10 aprilie). Mai sunt încă 13 pacienți internați în acestă unitate: 9 dintre ei vor fi trimiși la alte patru spitale din București sau țară, iar patru vor fi externați.

Spitalul Foișor devine, de sâmbătă, unitate COVID, așă că autoritățile au decis ca pacienții internați să fie mutați sau externați. Tot sâmbătă, reprezentanți ai DSP vor veni în unitate pentru a face noile circuite speciale pentru a permite internarea pacienților infectați cu SARS-CoV2. O parte a aparținătorilor au ajuns deja la spital. În fața spitalului a ajuns și o ambulanță venită de la Iași, conform digi24.ro.

Expert în sănătate publică: ”Modul în care a fost evacuat spitalul a fost o dezamăgire”

Autoritățile spun că au luat acestă decizie din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri grave de infectare cu SARS-CoV-2 în București. Însă evacuarea de vineri seară a stârnit stârnit critici și din partea rudelor pacienților, a sindicaliștilor din sănătate și a specialiștilor. Expertul în politici de sănătate publică Ioana Stăncel a declarat că modul în care s-a făcut transferul pacienților de la Spitalul Foișor în toiul nopții a fost total neinspirat. Ea consideră că decizia de a transforma spitalul într-unul COVID este corectă, însă modul și ora târzie la care au fost făcute transferurile lasă de dorit.

„Decizia este corectă, necesară și în conformitate cu tot ce se face într o stare de alertă. Acum e o boală infecțioasă. Putea să fie un cutremur și atunci un alt spital devenea suport pentru patologia traumatică dată de cutremur”, a explicat ea.

Felul cum a fost aplicat lasă foarte mult de dorit și pentru mine a fost o dezamăgire. Arată că sistemul sanitar nu era pregătit și nu știa că se pot lua astfel de decizii în stare de alertă. Nu știau ce au de făcut”, a adăugat ea.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în Spitalul de Ortopedie Foişor erau internaţi, în momentul deciziei de a-l transforma în spital COVID, un număr de 105 pacienţi. 13 dintre aceştia au fost transferaţi cu ambulanţe SMURD şi SABIF: 1 la Elias, 4 la Floreasca, 5 la Universitar, 1 la Bagdasar, 1 la SJU Buzau, 1 cu ambulanţa la domiciliu în Galaţi. Dintre ceilalţi 92 pacienţi, 25 erau programaţi pt intervenţii chirurgicale iar 67 erau pacienţi deja operaţi, care urmau sa fie externaţi la domiciliu. 

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net