Eşti turist român în Capitală? Iată ce capcane să eviţi!

Ultima actualizare:

    Un tur simplu în Palatul Parlamentului costă 25 de lei. Dacă vrei să fotografiezi, mai dai 30 de leiFoto: Marian Iliescu
Un tur simplu în Palatul Parlamentului costă 25 de lei. Dacă vrei să fotografiezi, mai dai 30 de leiFoto: Marian Iliescu

Românii nu ocolesc Bucureştiul atunci când pleacă în vacanţă. Cei care vin pentru prima dată în Capitală o fac pentru obiectivele sale turistice unice, cum este Casa Poporului. Iată ce capcane ale marelui oraş trebuie să eviţi ca turist!

Nu te caza la hotel! Cazarea la un hotel din centru te poate costa între 300 şi 450 de lei pe noapte. Dacă închiriezi o garsonieră sau un apartament, plăteşti între 100 şi 200 de lei pe noapte.

Nu mânca la restaurantele celebre. Mâncarea pe care o comanzi aici poate ajunge la tine cu întârziere, din cauza aglomeraţiei. Alege un restaurant mai puţin căutat, unde nu eşti pus să aştepţi masa cu orele!

Renunţă la taxi! O cursă cu taxiul, de la aeroport în centru, te poate costa până la 50 de lei. Poţi ajunge în oraş într-un mod mult mai ieftin, folosind cursele speciale ale Regiei de transport. Un bilet cu două călătorii costă 7 lei.

Spune „nu” autobuzelor turistice! Un bilet pe linia turistică e 25 de lei şi e valabil toată ziua. Ieşi mai ieftin dacă îţi faci un abonament de o zi pe toate liniile RATB (9,6 lei) şi poţi ajunge în orice colţ al oraşului. Cu încă 8 lei ai acces la metrou o zi întreagă.

Vizitează Casa Poporului în timpul săptămânii! În weekend se formează cozi (circa 1.000 de persoane pe zi), ceea ce ţi-ar putea strica dispoziţia. Un tur standard costă 25 de lei, iar accesul e permis între orele 10.00 şi 16.00, cu rezervare telefonică.

Nu parca în locuri neamenajate. În Bucureşti se ridică frecvent maşinile parcate incorect. În loc de 700 de lei taxe de ridicare şi 240 de lei amendă de la Poliţie, mai bine plăteşti între 1,5 şi 3 lei pe oră în locurile amenajate.

Nu cumpăra sau vinde valută la casele de schimb din Gara de Nord. Aici e cea mai defavorabilă rată de schimb şi, în plus, rişti să fii jefuit în miezul zilei. Caută centrele de schimb valutar intens monitorizate de poliţie.

Dacă vrei să mergi la un film la cinema, trebuie să ştii că tarifele sunt cu 30% mai mari în weekend. Du-te la film în timpul săptămânii, iar miercurea poţi profita de oferta „cumperi două bilete, plăteşti unul”!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net