E ”măcel” în Primăria Capitalei! Directorul de la Mediu a fost demis, iar cel de la Parcuri a fost dat afară din ședință

Ultima actualizare:

    De două zile, Nicușor Dan i-a băgat în ședință pe directorii din Primăria Cpaitalei ca să discute despre bugetul pe 2021Foto: Primăria Capitalei
De două zile, Nicușor Dan i-a băgat în ședință pe directorii din Primăria Cpaitalei ca să discute despre bugetul pe 2021Foto: Primăria Capitalei

E ”măcel” în Primăria Capitalei! Directorul de la Mediu a fost demis pentru că a tăiat 22 de copaci, iar cel de la Parcuri a fost dat afară din ședință de Nicușor Dan. Edilul a luat foc după ce bărbatul a cerut 15 milioane de lei ca să cumpere 3.000 de bănci.

Edilul Capitalei Nicușor Dan a convocat ieri și astăzi directorii din Primărie la discuții asupra bugetului pe 2021. A luat foc în momentul în care a șeful economic al Administrației Lacuri Parcuri și Agrement i-a cerut nu mai puțin de 15 milioane de lei că să cumpere 3.000 de bănci.

Cei care au participat la ședință au spus că primarul general l-a întrebat pe Răzvan Nițu cât costă o bancă, iiar acesta a spus că 5.000 de lei.

Directorul economic de la Parcuri a cerut 15 milioane de lei pentru bănci

”Va bateți joc de noi?”, a răbufnit Nicușor Dan, după care l-a rugat să părăsească sala. Inițial, Nițu a refuzat să plece, dar primarul a insistat să iasă.

„Vreau să vă spun că această administrație a avut în fiecare an un buget de în jur de 100 de milioane de lei din 2015 încoace. Și acum au venit și au cerut 300 de milioane de lei”, a spus Nicușor Dan.

El a precizat că la discuțiile cu direcțiile, pentru stabilirea bugetului pe 2021, în general s-au solicitat de trei ori mai mulți bani decât și-ar permite bugetul primăriei în actualele condiții financiare.

Bugetul din venituri proprii a crescut foarte puțin în ultimii cinci ani, de la 4 miliarde de lei la 4,5 miliarde, astfel că un buget realist ar fi unul de 4 miliarde de lei la care s-ar putea adăuga fonduri europene.

Nicușor Dan: ”Bugetul trebuie să acopere cheltuielile necesare”

”Este important ca bugetul să reflecte în mod real nevoile cetățenilor și să acopere cheltuielile necesare, inclusiv cele privind proiectele în desfășurare, dar și pentru demararea altor investiții și proiecte noi pentru București. Pentru prima dată, bugetul se discută în mod transparent și foarte deschis atât cu directorii și specialiștii din primărie, cât și în prezența consilierilor generali și a organizațiilor non-guvernamentale”, a declarat primarul Capitalei, după ședința, de ieri, 21 ianuarie, cu directorii. 

Directorul Direcției de Mediu, demis pentru că tăiat 22 de copaci

Tot ieri, Nicușor Dan l-a demis din funcție pe directorul interimar al Direcției de Mediu din Primăria Capitalei, pentru modul în care a gestionat cazul din Șoseaua Kiseleff 45.

”În plin centrul Capitalei, a avizat defrișarea a 22 de arbori. Am reușit să oprim această defrișare la timp.  În acea zonă s-au făcut demersuri pentru demolarea unor case vechi în vederea construirii de blocuri. Spațiul verde al Capitalei nu trebuie distrus!”, a scris mai apot Dan pe pagina sa de Facebook.

Citește și: 

Prima clădire istorică salvată de Nicușor Dan. ”Nu se vor face blocuri în locul clădirilor istorice”

Planurile primarului Nicușor Dan pentru 2021: ”Companiile municipale sunt un dezastru public. Le vom închide”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net