Duminica Ortodoxiei. Aduc icoana făcătoare de minuni în sectorul 2

Ultima actualizare:

    Credincioșii se pot închina la Icoana Maicii Domnului Iordănița, începând de joi, 14 martie
Credincioșii se pot închina la Icoana Maicii Domnului Iordănița, începând de joi, 14 martie

A fost salvată din timpul bombardamentului, iar acum credincioșii din București se pot ruga la ea. Primăria sectorului 2 aduce Icoana Maicii Domnului Iordăniţa, de la Așezământul Românesc din Ierusalim.

Proiectul cultural-religios "Duminica Ortodoxiei", va avea loc în perioada 11-17 martie.  Programul evenimentului îmbină sărbătoarea ortodoxă a cinstirii sfintelor icoane, cu evenimente dedicate spiritualității naționale

  • luni, 11 martie, ora 17.00, Galeria “2 ART” de la Primăria Sectorului 2 - vernisaj expoziție de icoane pictate de copii;
  • marţi, 12 martie, ora 10.00, sala „I.L. Caragiale” a Primărie Sectorului 2, cerc pastoral cu parohii bisericilor din Protopopiatul Sector 2 cu tema "12 ediții ale Proiectului Icoana - Fereastră spre Dumnezeu, exemplu de bună practică a relațiilor dintre administrația locală și parohii";
  • miercuri, 13 martie, ora 19.00, Teatrul Bulandra, sala "Toma Caragiu", eveniment cultural-artistic despre spiritualitatea poporului român și influența creștinismului în viața socio-culturală. Participă  Dan Puric și Grigore Leșe;
  • joi, 14 martie, ora 12.00, Biserica Icoanei, aducerea și expunerea pentru închinare a Sfintei Icoane a Maicii Domnului Iordănița.     
  • sâmbătă, 16 martie, ora 17.00, Biserica Icoanei, slujba vecerniei, urmată de procesiunea "Lumina ortodoxiei";
  • duminică, 17 martie, ora 9.30, Biserica Icoanei, Sfânta Liturghie. Iar de la ora 13.00, pe traseul de la Biserica Icoanei și împrejurul Parcului Icoanei, are loc procesiune cu icoane.

Istoricul icoanei Maicii Domnului Iordăniţa

Icoana Maicii Domnului Iordăniţa, care va fi icoana principală a evenimentului din acest an, are o poveste extrem de interesantă.

Ea s-a aflat timp de peste 30 de ani în biserica Schitului Românesc de pe malul Râului Iordan, ridicat de Patriarhia Română în anul 1935 în regiunea Qasr al Yahud, la locul istoric al Botezului Domnului Iisus Hristos.

În anii 1967-1970 din cauza războiului declanșat în zonă, biserica românească a fost bombardată şi grav avariată. Icoana a fost salvată de Arhiepiscopul Lucian Florea, în timpul slujirii sale ca Reprezentant al Patriarhiei Române pe lângă Patriarhia Ierusalimului, în anii când schitul de la Iordan fusese închis.

Când au început bombardamentele în zonă, icoana Iordăniţa a fost scoasă şi adusă la Așezământul Românesc de la Ierusalim, unde se află în prezent așezată într-un baldachin de lemn din pridvor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net