Două licee de renume au intrat de urgenţă în renovări

Ultima actualizare:

    Colegiul Naţional Gheorghe Şincai din sectorul 4 a intratvara trecută în reparaţiiFoto: Facebook
Colegiul Naţional Gheorghe Şincai din sectorul 4 a intratvara trecută în reparaţiiFoto: Facebook

Vacanţa de vară înseamnă lucrări de renovare a unităţilor de învăţământ care au intrat în reparaţii capitale de câteva zile. În scopul obținerii autorizației ISU, în șapte școli și două dintre cele mai prestigioase licee din Capitală, Colegiul Național “Gheorghe Șincai” și Colegiul Național “Ion Creangă”, se vor face investiţii serioase.

Au început lucrările de modernizare a unităților de învățământ din sectorul 4. Peste 15 milioane de lei, alocate din bugetul local, vor fi investite în reparații și amenajări pentru ca şcolile şi liceele la care nu s-a mai schimbat nimic de 28 de ani să-şi poată primi copiii din toamnă în cele mai bune condiţii.  

Proiectele de investiții au fost personalizate pentru fiecare unitate în parte. Astfel, pe lângă clădirile celor două licee, care necesitau intervenții urgente, vor mai beneficia de finanțare pentru modernizare următoarelor unităţi: Școala Gimnazială nr. 133 (Str. Stânjeneilor nr 3), Școala Gimnazială nr. 79 (Str. Cuza-Vodă, nr. 51), Școala Gimnazială nr. 97 (Str. Viorele, nr. 7), Școala Gimnazială nr. 194 (Str. Alexandru Obregia, nr. 3A), Școala Gimnazială nr. 190 (Str. Nițu Vasile, nr. 16), Școala Gimnazială nr. 129 (Str. Izvorul Crișului, nr. 6) și Școala Gimnazială “Avram Iancu” (Str. Stupilor, nr.1).

“Acoperișul Colegiului Național «Gheorghe Șincai» s-a deteriorat serios, mai ales în ultima perioadă. Fiind vorba despre o clădire monument-istoric, nu puteam începe reabilitarea fără avizul Ministerului Culturii, pe care l-am primit în sfârșit. Toate lucrările, pentru că vorbim, spre exemplu, și despre refacerea sălii de festivități, vor fi executate respectând arhitectura și utilizând materialele impuse de statutul clădirii. De exemplu, acoperișul va fi realizat din țiglă”, promit autorităţile locale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net