Doi muncitori au murit îngropați de vii, iar alți patru au fost răniți pe un șantier de lângă Biblioteca Națională

Ultima actualizare:

    Mai multe echipaje au venit la fața loculuiFoto: ISU
Mai multe echipaje au venit la fața loculuiFoto: ISU

Un grav accident s-a produs luni, 2 august, în Capitală. Șase muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ, pe un şantier de lângă Biblioteca Naţională. Patru au fost salvați și duși la spital, iar doi au murit.

UPDATE: A fost găsită și ultima persoană acoperită de malul de pământ. Victima a fost scoasă la mai mult de cinci ore de la producerea accidentului, din păcate, fără suflare. În total, au fost cinci victime, dintre care două decedate, cu vârsta în jur de 50-55 de ani, şi patru rănite. Unul dintre cei răniți a fost transportat la spital pentru evaluare, dar nu a necesitat internare.

Raed Arafat a declarat la DIGI 24 că în accidentul de muncă au fost implicați șase muncitori, patru duntre ei fiind salvați de către pompieri. În cazul celorlalți doi nu s-a mai putut face nimic, ei fiind îngropați aproape în totalitate.

UPDATE: Potrivit unor informații preliminare, una dintre victime ar fi decedat. Este vorba de cel de-al patrulea muncitor, care a fost îngropat total de pământ și pe care medicii au încercat să-l resusciteze, fără succes însă. Cel puțin un muncitor ar fi încă prins sub malul de pământ.


    Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

UPDATE: Doi muncitori au fost scoși de sub pământ, în vârstă de 33 și 50 de ani, și au fost transportați la spitalele Universitar și Floreasca. „Șeful echipei de muncitori ne spune că ar mai fi doi muncitori pe care nu îi găsește și bănuiește că ar fi prinși integral sub pământ”, a precizat purtătorul de cuvânt ISU.

O anchetă este în desfășurare pentru a stabili cauzele prăbușirii malului de pământ. Concomitent se stabilizeaza malurile șantului, care are peste 2 metri adâncime.


    Mai mulți muncitori au fost prinși sub pământFoto: Inquam Photos/Octav Ganea
Mai mulți muncitori au fost prinși sub pământFoto: Inquam Photos/Octav Ganea

„Intervenim pentru extragerea mai multor persoane surprinse de prăbuşirea unui mal de pământ în zona Biblioteca Naţională”, a transmis, luni, ISU Bucureşti-Ilfov.

Sursa citată a precizat că doi muncitori au fost scoşi şi se lucreaza pentru extragerea celui de-al treilea. „Potrivit informaţiilor furnizate de şeful echipei care efectua lucrări, este posibil ca alţti doi muncitori să fie acoperiţi integral de pământ”, a mai transmis ISU Bucureşti-Ilfov.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net