De unde provine numele de familie al lui Victor Ponta

Ultima actualizare:

    Victor Ponta, invitat la Adevărul LiveFoto: Eduard Enea/Adevărul
Victor Ponta, invitat la Adevărul LiveFoto: Eduard Enea/Adevărul

Victor Ponta, prim-ministrul României, a dezvăluit la Adevărul Live ce origine are numele său de familie şi a comentat gestul lui Traian Băsescu şi al altor politicieni de a se referi la el ca "Victor Viorel Ponta".

El a relatat că familia sa, "Ponte", a venit în România din Trieste (în trecut în Austro-Ungaria, acum în Italia) cu peste 100 de ani în urmă, adusă fiind de către împăratul austro-ungar pentru a construi drumul de la Pecica la Nădlac.

"Numele de «Viorel» este numele naşei mele, Viorica, o femeie extraordinară, care n-are, săraca, nicio vină că am ajuns eu prim-ministru, şi e un nume foarte frumos. Cred că sunt sute de mii de români care se numesc Viorel şi Viorica. Nu folosesc acest nume cred că mulţi dintre noi", a spus Ponta, la Adevărul Live.

Întrebat de ce crede că preşedintele Traian Băsescu sau adversarii săi politici folosesc aşa des acest prenume atunci când se referă la el, Ponta a spus că este vorba de infatilism politic.

"Nu vreau să jignesc, dar cred că e un fel de infantilism politic. E numele meu, mi l-au dat naşii şi părinţii mei şi n-am nimic să mă ruşinez în vreun fel", a arătat premierul.

Acesta a dezvăluit totodată originea numelui său de familie, "Ponta", spunând că acesta provine de la familia Ponte, originară din Trieste, Italia.

"Mă întreabă foarte multă lume de unde e numele de «Ponta». Pot să vă spun că familia mea a venit din Trieste, la Pecica, a fost adusă de către împăratul austro-ungar pentru a construi şi a pietrui drumul de la Pecica la Nădlac şi, uite, după o sută şi ceva de ani m-am dus cu domnul ministru Rus să constatăm cum am făcut în România, la intrarea din Europa în România, deci de la Nădlac la Pecica, 22 de kilometri de autostradă, foarte frumoşi, care se termină în câmp. Deci, dacă vreţi, intraţi din Europa în România, mergeţi 22 de kilometri şi vă întoarceţi ca să ieşiţi din nou, pentru că în 2011 aşa s-a gândit atunci, ca segmentul ăla să se termine în câmp. Acum sigur lucrăm, facem proceduri să-l terminăm pe al doilea, ca din câmp să se ducă, într-adevăr, în centura Aradului şi, practic, măcar de la Timişoara, dacă nu de la Bucureşti, dar de la Timişoara până la Viena să mergi pe autostradă. Vedeţi cum aşează istoria lucrurile, că după o sută şi ceva de ani poate reuşesc eu să fac, din drumul pietruit de familia Ponte, să fac autostrada sau să o inaugurez", a relatat Ponta.

În luna mai, preşedintele Traian Băsescu a spus, într-un interviu la Gândul Live, întrebat de ce se referă de fiecare dată la premier folosind numele întreg, Victor Viorel Ponta, că acesta are nume de floare, adăugând: "Victor Viorel este floricica patriei".

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net