De-a râsu’-plânsu’! Ce fac alpiniștii pe munții de zăpadă de la Guvern

alpinisti_guvern.png

costin miu
Alpinistul Costin Miu a escaladat ”vârful Victoria”
foto: captură

După cele câteva zile de bucurie în fața ninsorii mult așteptate în Capitală, a început coșmarul mormanelor de zăpadă și gheață de pe trotuare, de pe aleile și străzile lăturalnice, dar și din plin centrul Bucureștiului. Autoritățile au fost luate peste picior în cel mai simpatic mod cu putință de alpinistul Costin Miu, care a escaladat ”vârful Victoria”.

Felul în care autorităţile au decis şi în această iarnă că trebuie să deszăpezească marile artere din centrul Bucureştiului a dus la o aglomerare de zăpadă şi gheaţă în faţa Guvernului, pe spaţiul liber din Piaţa Victoriei. Un loc numai bun pentru alpiniştii care se pot juca în voie, într-un "antrenament" pe care mii de români îl fac zilnic prin mormanele de zăpadă.

Unul dintre cei mai experimentaţi ghizi montani, Costin Miu, a încercat "muntele Victoriei" cu echipamentele din dotare, după ce recent s-a întors de pe Mont Blanc, iar în urmă cu un an cobora de pe Aconcagua. La finalul căţărării, surprinse de jurnaliștii d ela Adevărul, alpinistul s-a declarat încântat, fiind convins că turismul românesc "ar putea fi relansat" nu numai în munţii Carpaţi, ci şi pe "vârful Victoria".

 

Loading...

Citește și

  • În goana de a curăța cât mai repede străzile principale ale Capitalei, omătul a fost depozitat de firmele de deszăpezire oriunde a fost loc liber. Așa că străzile secundare și trotuarele s-au blocat și au solicitat fizic și nervos atât pietonii cât și șoferii. Autoritățile din București au stabilit luni într-o ședinșă specială, care sunt acum prioritățile luptei cu nămeții, mai ales că meteorologii anunță o răcire a vremii cu până la 10 grade

  • Vi le mai amintiţi pe surorile Salanţă? Sunt bistriţencele care se relaxau în Bali astă iarnă, în timp ce dâmboviţenii pe care ar fi trebuit să-i deszăpezească se luptau cu nămeţii. Loredana şi Cosmina o duc la fel de bine şi şi-au mai deschis o afacere. Fac hăinuţe sexy pentru fetele trase ca prin inel.