De-a râsu’-plânsu’! Ce fac alpiniștii pe munții de zăpadă de la Guvern

Ultima actualizare:

    Alpinistul Costin Miu a escaladat ”vârful Victoria”foto: captură
Alpinistul Costin Miu a escaladat ”vârful Victoria”foto: captură

După cele câteva zile de bucurie în fața ninsorii mult așteptate în Capitală, a început coșmarul mormanelor de zăpadă și gheață de pe trotuare, de pe aleile și străzile lăturalnice, dar și din plin centrul Bucureștiului. Autoritățile au fost luate peste picior în cel mai simpatic mod cu putință de alpinistul Costin Miu, care a escaladat ”vârful Victoria”.

Felul în care autorităţile au decis şi în această iarnă că trebuie să deszăpezească marile artere din centrul Bucureştiului a dus la o aglomerare de zăpadă şi gheaţă în faţa Guvernului, pe spaţiul liber din Piaţa Victoriei. Un loc numai bun pentru alpiniştii care se pot juca în voie, într-un "antrenament" pe care mii de români îl fac zilnic prin mormanele de zăpadă.

Unul dintre cei mai experimentaţi ghizi montani, Costin Miu, a încercat "muntele Victoriei" cu echipamentele din dotare, după ce recent s-a întors de pe Mont Blanc, iar în urmă cu un an cobora de pe Aconcagua. La finalul căţărării, surprinse de jurnaliștii d ela Adevărul, alpinistul s-a declarat încântat, fiind convins că turismul românesc "ar putea fi relansat" nu numai în munţii Carpaţi, ci şi pe "vârful Victoria".

Alpiniştii iau cu asalt munţii din Piaţa Victoriei, în faţa Guvernului

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net