De ce pare părăsit Centrul Vechi. Câte cluburi sunt deschise

Ultima actualizare:
Patronul Goblin, Costin Mincu, era acţionar şi la Colectiv
Patronul Goblin, Costin Mincu, era acţionar şi la Colectiv

Cea mai "vie" zonă a Capitalei şi putem spune că şi a ţării, cu peste 130 de baruri, cluburi, restaurante şi cofetării, Centrul Vechi pare părăsit la mai bine de o săptămână după tragedia de la Colectiv. Foarte mulţi patroni au închis localurile şi nu par dispuşi să reia afacerile decât după ce vor trece controalele şi vor avea absolut toate avizele legale.

RISE Project şi „Adevărul” ne prezintă în cadrul unui proiect jurnalistic situaţia cluburilor din Centrul Vechi al Bucureştiului. Capitala distracţiei a devenit după tragedia de la Colectiv un loc ceva mai liniştit, cu foarte multe afaceri închise încă. Dacă până acum 2 săptămâni îţi era greu să te hotărăşti unde să mergi şi ce să faci, acum ofertele sunt ceva mai puţine, patronii preferând să ţină închise afacerile din zonă până când vor fi în legalitate cu avizele de funcţionare. Au pus lacătele pe uşi, în semn de doliu, în prima zi a tragediei, dar au rămas închise până azi.

Goblin

El Dictator a beneficiat de unele modificări
El Dictator a beneficiat de unele modificări

Clubul Goblin, un loc popular printre adolescenţi, e închis. Găştile de puştani trec prin faţă şi încearcă, totuşi, clanţa. Nimic. Patronul Costin Mincu, unul dintre cei trei care deţineau Colectivul, se află acum în arest preventiv. Nu departe de Goblin, alte cluburi stau cu lacăte pe uşi: Finnish, Revenge, Bastards, S-club, No. 5, Fire, El Comandante, El Comandante Junior, El Dictador şi La Historia, spaţii cu o capacitate cumulată de peste 2.800 de persoane. Toate au rămas încuiate de la 31 octombrie, ziua de după tragedia din Colectiv.

El Dictador

Distracţia continuă în Club A
Distracţia continuă în Club A

El Dictador din strada Sfântul Dumitru şi-a baricadat intrarea veche. Sâmbătă dimineaţă, muncitorii zoreau să construiască una noua. Marţi dimineaţă, localul era deschis.

Club A


    Distracţia continuă în Club AFoto Arhivă Personală
Distracţia continuă în Club AFoto Arhivă Personală

În Club A, se ascultă Depeche Mode. E plin. Pe patronul Mihai Ionescu l-am găsit la birou, deasupra subsolului, la două dimineaţa. Citeşte o ştire despre localul său pe un site tabloid. „Ăştia scriu de bine, o televiziune a dat toată săptămâna că la mine e cel mai periculos din tot Bucureştiul”. Nu apucă să ne deschidă în faţă registrul că primeşte un SMS de la soţie. „Felicitări pentru felul în care te-ai descurcat la toate controalele. Eşti tare :)”. Clubul A funcţionează într-o clădire cu încadrată cu risc seismic de grad I - pericol public. Pe lângă intrarea principală, Club A are încă două ieşiri de urgenţă.

Articolul complet poate fi citit pe Adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net