Darius Vâlcov ţinea ascunse trei tablouri de Picasso

Ultima actualizare:

    Darius Vâlcov şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Finanţelor după izbucnirea scandalului de corupţieFoto: Marian Iliescu / Adevărul
Darius Vâlcov şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Finanţelor după izbucnirea scandalului de corupţieFoto: Marian Iliescu / Adevărul

Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov avea trei tablouri de Pablo Picasso printre cele aproximativ o sută de opere de artă identificate de anchetatori în timpul percheziţiilor.

Surse judiciare au declarat, pentru agenţia Mediafax, că cele trei tablouri ale lui Picasso sunt "Lupta Centaurilor, III", "Pictor în atelier" şi "Regele".

De asemenea, au mai fost identificate tablourile: "Portret" - de Rudolf Schweitzer-Cumpăna, "Micul dejun" - de Eustaţiu Stoenescu, "Lan de grâu", "Grădina Cişmigiu" - de Samuel Mutzner, "Prapor" - de Horia Bernea, "Zână", "Zâne", "Victor Hugo" - de Andy Warhol.

Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, arestat la domiciliu în dosarul în care este cercetat pentru corupţie, a fost audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), vineri, după ce la percheziţii au fost găsite aproximativ o sută de tablouri.

Darius Vâlcov, "căutat" peste tot

Procurorii DNA au făcut joi percheziţii în Bucureşti şi judeţul Olt, la firme şi la persoane de încredere ale fostului ministru al Finanţelor. Anchetatorii au găsit la percheziţii aproximativ o sută de tablouri, printre care şi opere ale lui Picasso, Corneliu Baba şi Nicolae Grigorescu, care ar fi fost achiziţionate de la case de licitaţii.

În urma cercetărilor, au fost identificate două case de licitaţii din Bucureşti, de unde ar fi fost achiziţionate tablourile, cele mai multe fiind cumpărate de Lucian Petruţ Şuşală pentru Darius Vâlcov.

Se pare că Darius Vâlcov intenţiona să deschidă o galerie de artă în Bucureşti, iar în acest scop luase un spaţiu şi începuse amenajarea, dar, din cauza cercetărilor, ar fi ascuns tablourile la patru persoane de încredere.

Anchetatorii ar fi găsit unele tablouri prin dulapuri sau pe sub paturi, din cauza faptului că Vâlcov şi oamenii săi de încredere s-ar fi grăbit să le ascundă, au mai arătat sursele citate de Mediafax.

Conform aceloraşi surse, din datele anchetei nu rezultă că Vâlcov era cunoscător de artă, dar a identificat în achiziţia operelor de artă o posibilitate de a ascunde provenienţa banilor obţinuţi prin traficarea influenţei şi fapte de corupţie.

Tablourile ridicate la percheziţii au fost date, vineri, unor specialişti evaluatori şi muzeografi, pentru a fi expertizate, a declarat procurorul şef adjunct al DNA, Călin Nistor, precizând că majoritatea operelor de artă au fost cumpărate din străinătate, prin case de licitaţii.

Vâlcov, în arest la domiciliu

Darius Vâlcov este, de joi seară, în arest la domiciliu, după ce judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a fostului ministru al Finanțelor. Decizia a fost contestată de procurorii DNA şi urmează să se judece tot la instanţa supremă, care va stabili dacă Vâlcov va rămâne în arest la domiciliu, va fi cercetat sub control, judiciar sau va fi arestat preventiv.

Vâlcov a stat de miercuri până joi în arestul Poliţiei Capitalei, după ce a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii DNA, în urma avizului dat de Senatul pentru reţinerea şi arestarea fostului ministru.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net