Dan Voiculescu, precum un leu rănit în instanţă: "Rechizitoriul e o naraţiune făcută cu talent de scriitor, bazată pe falsuri"

Ultima actualizare:

    Dan VoiculescuFoto: Marian Iliescu/Adevărul
Dan VoiculescuFoto: Marian Iliescu/Adevărul

Dan Voiculescu a susţinut, marţi, în ultimul cuvânt, că rechizitoriul dosarului ICA este "incorect" şi "bazat pe falsuri, nu pe probe", şi că întreaga urmărire penală s-a făcut în lipsa sa pentru că timp de un an şi trei luni a fost "vânat" de procurori, fără a fi chemat la DNA.

Voiculescu a spus, în deschiderea ultimului cuvânt, că va încerca să fie cât se poate de scurt, având în vedere că apărătorii săi au vorbit foarte mult.

El a spus că rechizitoriul este, după părerea sa, "incorect" şi "nu se bazează pe nicio probă materială".

"Este creată o naraţiune care este făcută cu talent de scriitor, nu de procuror. Ascultând-o pe doamna procuror mi-am notat doar câteva lucruri, dar rechizitoriul este bazat pe falsuri, nu pe probe, nici directe, nici indirecte. Spunea doamna procuror că a fost un NUP care fost infirmat, dar nu a spus că a fost infirmat în 2007. Eu am făcut lucrurile de care am fost acuzat, când NUP-ul nu era infirmat", a spus Voiculescu, potrivit Mediafax.

El a mai amintit că în rechizitoriu se vorbeşte de Sandu Jean Cătălin, care ar fi fost director la firma Bioprod, înfiinţată în 1991, care ar fi fost începutul privatizării ICA din 2003. "Diabolic, Voiculescu a urmărit, diabolic, timp de 12 ani să puna mâna pe ICA, marea perlă a coroanei agriculturii româneşti", a spus Voiculescu.

Acesta a mai declarat că sunt martori care spun că procurorul de caz îi determina să spună "lucruri grave" despre el.

"S-a petrecut un lucru foarte grav, după părerea mea. Întreaga urmărire penală s-a făcut în lipsa mea. Timp de un an şi trei luni am fost vânat de procurori, însă eu nu am fost chemat niciodată. A derula o anchetă penală un an, fără a interoga şi presupusul inculpat, mi se pare o chestiune ilegală, imorală şi incorectă", a mai declarat Voiculescu în faţa instanţei.

Completul de judecată urmează să se pronunţe în privinţa pedepsei în cazul lui Dan Voiculescu. În prima instanţă, el a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net