Cum scapi de caniculă în Capitală. Meteorologii anunţă temperaturi de 37 de grade la umbră

Ultima actualizare:

    Bucureştenii sunt sfătuiţi să se hidrateze corespunzător în aceste zile caniculare
Bucureştenii sunt sfătuiţi să se hidrateze corespunzător în aceste zile caniculare

Trei zile de caniculă înfiorătoare, în zona de sud a ţării, inclusiv în Capitală. Asta ne aşteaptă de azi şi până joi, au anunţat meteorologii. Bucureştenii sunt sfătuiţi să evite deplasările în intervalul orar 12.00-18.00 şi să se hidrateze corespunzător. Iată cum vă puteţi răcori pe stradă!

Având în vederea avertizările meteorologilor, care au anunţat trei zile caniculare, Primăria Municipiului Bucureşti a luat măsuri pentru protejarea populaţiei. Municipalitatea a amenajat 20 de corturi anticanicuă în principalele locuri publice din oraş, dotate cu aer condiţionat, apă potabilă şi personal medical gata să ofere primul ajutor. Corturile sunt amplasate în Piaţa Victoriei, Piaţa Romană (rond ASE, metrou), Piaţa Universităţii (Spitalul Colţea, Facultatea de Arhitectură), Piaţa Unirii (Magazin Unirea, Bd. Regina Maria, Piaţa 11 Iunie), Piaţa Roma, Piaţa C.A. Rosetti, Piaţa Moghioroş, Piaţa Iancului (metrou), Piaţa Crângaşi, Dristor (metrou), Parcul Herăstrău, Parcul Carol, Piaţa Muncii, în faţa magazinului Bucur Obor, Parcul Cişmigiu, Gara de Nord şi la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din strada Foişorului nr. 56-58, sector 3.

Corturile anticaniculă au şi persoanl medical pentru servicii de prim ajutor
Corturile anticaniculă au şi persoanl medical pentru servicii de prim ajutor

Ştrandurile din Capitală sunt deschise şi în timpul săptămânii. Cei care vor să se răcorească la piscină şi să se bucure de răcoare pe un şezlong sub umbrelă trebuie să plătească între 20 şi 50 de lei pe zi. La ştrandul Dâmboviţa-Ciurel, poate cel mai căutat din oraş, accesul la bazine şi şezlonguri vă costă 30 de lei, în timpul săptămânii, şi 50 de lei în weekend. Copiii cu 7 ani au acces gratuit, dar şi bazine pe măsura vârstei lor. Ştrandul Drumul Taberei este ceva mai accesibil. Aici plătiţi 20 de lei în timpul săptămânii şi 30 de lei în weekend. De asemenea, copiii sub 7 ani au acces gratuit la piscine. Administratorii ştrandului Aqua Garden din Militari vă oferă şezlong, prosop şi un cocktail la achiziţionarea unui bilet de 30 de lei (în timpul săptămânii). În weekend, tariful creşte la 50 de lei. Ştrandul Tineretului e accesibil toată ziua celor care plătesc 20 de lei de luni până vineri şi 30 de lei sâmbăta şi duminica.

Ştrandurile din Capitală sunt adevărate oaze urbane. Cu cel mult 50 de lei te răcoreşti toată ziua la piscină
Ştrandurile din Capitală sunt adevărate oaze urbane. Cu cel mult 50 de lei te răcoreşti toată ziua la piscină

Ţâşnitorile de apă din parcurile oraşului funcţionează la capacitate maximă în această perioadă. Apa este potabilă, fiindcă provine din reţeaua publică. Dacă vă deplasaţi pe stradă nu evitaţi duşurile stradale amenajate în zone cu trafic intens (Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Bd. Aviatorilor).

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net