Cum a ajuns la Primărie consilera care a dorit anchetarea lui Oprescu

Ultima actualizare:

    Simona Creţufoto: suceavalive.ro
Simona Creţufoto: suceavalive.ro

Simona Crețu, consilier general la Primăria București, a intrat în atenția presei joi (10 septembrie), după ce a făcut declaraţii halucinante legate de arestarea lui Sorin Oprescu, în direct la Antena 3. Aceasta a mărturisit că şi-a dorit ca Sorin Oprescu să fie anchetat de DNA, ba chiar a scris pe foaie acest lucru, ca în cele din urmă să se adeverească cele spuse de ea. În anul 2012, ea a fost prima pe listele PDL pentru funcţia pe care o ocupă în prezent.

Simona Crețu a făcut mai multe declaraţii incendiare despre arestarea lui Sorin Oprescu, joi, la Antena 3. Ea a vorbit preţ de câteva minute bune, timp în care a făcut afirmaţii fără nicio logică, care i-au lăsat multe semne de întrebare chiar şi prezentatoarei jurnalului de ştiri.

Nici Elena Udrea nu a trecut cu vederea dezvăluirile incoerente ale Simonei Creţu şi îşi aduce aminte de consiliera pe care a lansat-o în politică, în 2012. Mai mult, candidatura Simonei a fost sprijinită de blondă, care declara la vremea respectivă: «Crețu ”este o persoană foarte motivată, de bună credinţă”». 

Cum a ajuns Simona Creţu consilier la Primăria Capitalei

În 2012, PDL a organizat concursul "Un proiect pentru Bucureşti". Câștigătorul urma să fie primul pe listele PDL pentru Consiliul General al Municipiului București (CGMB). La concurs 747 de bucureșteni au făcut propuneri de proiecte, iar câștigătoarea a fost Simona Crețu, președinta asociației Terra Ecologica, cu un proiect pentru Lacul Văcărești., informează românialiberă.ro.

Elena Udrea a anunțat atunci că Simona Creţu a câştigat cu proiectul de transformare a Lacului Văcăreşti în parc şi că PDL intenţionează să pună în practică acest proiect. De asemenea, Udrea a declarat la acea vreme că, Crețu este prima pe lista consilierilor generali, după Silviu Prigoană care este candidatul partidului la Primăria Capitalei.

Proiectul cu care Simona Crețu a câștigat concursul PDL care prevede amenajarea Lacului Văcărești . 

”Pe scurt, proiectul presupune transformarea lacului Văcăreşti într-un mare parc. Bucureştenii au mai multă nevoie de spaţiu verde şi de un loc în care să se plimbe în aer liber. Până la urmă, dacă acest proiect va fi implementat, am realiza un parc aproximativ de mărimea Herăstrăului. Imaginaţi-vă ce ar însemna asta pentru Bucureştiul anului 2012. Poate să cuprindă două părţi. Una amenajată cu alei, băncuţe, felinare. Dar şi zona cu pontoane amenajate. Lacul Văcăreşti poate jocul rolul de minideltă a Capitalei. Să nu stricăm un ecosistem care s-a creat. Să nu uit, cred că ar putea fi utilă şi crearea unei pasarele care să facă legătura dintre noul Parc Văcăreşti şi Parcul Tineretului. Astfel şi cei din cartierele din sudul Capitalei ar putea avea acces la noua insulă de verdeaţă. De asemenea, analizez si in ce masura ar putea fi adusă şi apă de pe Dâmboviţa pentru a crea un luciu de apă navigabil”, spunea Crețu despre proiectul ei într-un interviu pentru Evenimentul Zilei. 

Simona Crețu a subliniat că dat fiind faptul că este un proiect ambițios a realizat că nu îl poate pune în pratică de una singură și, de aceea, s-a înscris în PDL. 

La trei ani de la acest interviu, Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a avizat declararea lacului Văcăreşti arie naturală protejată. Astfel, Guvernul va putea adopta o hotărâre pentru înfiinţarea Parcului Natural Văcăreşti.

Simona Creţu a candidat şi la preşedinţia României

În 2013, Simona Crețu a intenționat să candideze și la președinția României, însă s-a retras de pe listele PDL pentru desemnarea candidatului patidului la alegerile prezidențiale, invocând ”motive personale”. Preşedintele Comisiei de Etică şi Litigii din PDL, Daniel Buda, a declarat, la acea vreme, că Simonei Creţu i s-a retras candidatura deoarece aceasta nu îndeplinea condiţiile prevăzute de Constituţie în privinţa vârstei, mai scrie sursa citată mai sus.

Elena Udrea, despre consiliera Simona Creţu: "Părea o persoană cu o viziune mai deschisă asupra vieţii"

Simona Creţu, consilieră în Consiliul General al Capitalei, a ajuns din nou în atenţia publicului, după ce a intrat în direct la Antena 3 şi a făcut o serie de declaraţii halucinante referitoare la arestarea lui Sorin Oprescu. Elena Udrea a mărturisit că o cunoaşte din anul 2012 şi a ţinut să precizeze următoarele:

"Dacă vă uitaţi în 2012, o să vedeţi cum a fost selectată. Am fost singurul partid care a vrut să pună pe listă un simplu cetăţeani. Poate, vedeţi, nu e cea mai bună idee să pui cetăţeni aşa pe listă fără să fie membri de partid, să ştii cine sunt. A fost o selecţie de proiecte ale bucureştenilor, dar selecţia era făcută special pentru a găsi un cetăţean, un bucureştean pe care să-l punem pe primul loc. În comisia care a selectat-o erau şeful arhitecţilor, şeful urbaniştilor, ziarişti, ONG-işti. Aşa a ajuns doamna respectivă pe listele PDL. Era şi atunci militantă ONG-istă, ce pot să zic? Nu comentez mai mult. Dacă spun ce părere mi-a făcut... Era o ONG-istă la vremea aceea. Atât. A venit la sediu, părea o persoană cu o viziune mai deschisă asupra vieţii", a declarat Elena Udrea, pentru stiripesurse.ro.

Simona Creţu, dezvăluiri şocante despre arestarea lui Sorin Oprescu

Consiliera Simona Creţu a ajuns, din nou, în ochii publicului, după ce a declarat joi (10 septembrie) că ea crede că Universul preia mesajele noastre și face ca acestea să se întâmple. Astfel, aceasta a scris pe o foaie că vrea ca DNA-ul să îl ancheteze pe Sorin Oprescu și acest lucru s-a și întâmplat. Mai mult, Crețu a subliniat că mesajul ei a fost preluat atât de rapid de Univers deoarece, până în prezent, ea a plantat 168.000 de copaci. Mai jos, puteţi asculta afirmaţiile Simonei Creţu, în direct la Antena 3.

Cine e Simona Creţu

Simona Crețu a absolvit Facultatea de Jurnalism - Secţia Comunicare Relaţii Publice și este președinta ONG-ului Terra Ecologica. Crețu are 35 de ani și doi copii. Aceasta se recomandă drept ”specialist în comunicare” și spune că ea a lansat curentul eco în România. 

Sorin Oprescu a fost arestat pentru 30 de zile

Sorin Oprescu este acuzat de procurorii DNA că ar fi luat mită de 25.000 de euro
Sorin Oprescu este acuzat de procurorii DNA că ar fi luat mită de 25.000 de euro

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis duminică (6 septembrie) arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, acuzat de procurorii DNA de luare de mită. Decizia nu este definitivă, însă este executorie, iar Sorin Oprescu va fi dus în arestul Poliţiei Capitalei. Sorin Oprescu a fost reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a fost prins cu 25.000 euro mită.

Procurorii DNA au efectuat duminică percheziţii domiciliare la trei instituţii publice - Primăria Capitalei, Administraţia Cimitirelor şi Centrul Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net