Cu ce ne întoarcem de la petrecerea de Revelion. Programul mijloacelor de transport

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Transportul public din Capitală va funcționa bine pe final de an. În noaptea de Anul Nou, când cererea de mijloace de transport va fi mare, bucureștenii care petrec Revelionul în Capitală au la dispoziție mai multe alternative la mașinile personale. Iată cu circulă mijloacele RATB, metroul, șoferii-parteneri Uber și taximetriștii!

Transportul de suprafață

Autobuzele, tramvaiele și troleibuzele Regiei de Transport București vor circula normal în ziua de 30 decembrie 2017. Pe 31 decenmbrie 2017 și în primele două zile din anul 2018, transportul public de suprafață va fi disponibil ca într-o zi de duminică. Pe 3 ianuarie 2018, vehiculele RATB vor avea programul normal al unei zile de lucru. În nioaptea de Anul Nou, bucureștenii vor avea la dispoziție 16 linii de autobuze de noapte, care vor asigura accesul în zona centrală a orașului - N102, N104, N105, N106, N107, N108, N109, N110, N111, N112, N114, N115, N116, N117, N119, N121 – și trei linii de tramvai – 1, 10 și 41.

Metroul

Trenurile de metrou vor circula în acest zile, însă intervalul de succedare va fi mai mare decât într-o zi normală. Pe 30 şi 31 decembrie 2017 precum și pe 1 și 2 ianuarie 2018, trenurile de pe Magistrala 1 (Republica- Dristor 2), Magistrala 2 (Berceni- Pipera) şi Magistrala 3 (Anghel Saligny- Preciziei) vor circula la un interval de 9 minute. Pe Magistrala 4 (Gara de Nord 2- Parc Bazilescu) intervalul de succedare va fi de circa 11 minute.

În noaptea dintre ani, trenurile de metrou vor circula între orele 24.00 – 1.00 la un interval de 10 minute. Între orele 1.00 și 5.00, intervalul de succedare va fi mărit la 20 minute. Metrorex a anunțat că va introduce trenuri suplimentare, în funcţie de fluxul de călători.


    Metroul va circula toată noaptea dintre ani
Metroul va circula toată noaptea dintre ani

Taximetrele

Taximetriștii așteaptă încasări frumoase în noapte dintre ani, motiv pentru care cei mai mulți dintre ei își vor sacrifica petrecerea de Anul Nou pentru a prelua călători. Companiile de taxi din Capitală au majorat tarifele în luna octombrie, motiv pentru care veți găsi puține taxiuri care să mai circule cu 1,39 lei/km. Cel mai practicat tarif e de 1,7 lei/km.

Uber

Șoferii-parteneri Uber se vor afla și ei pe traseu de Revelion, iar, după spusele reprezentanților companiei, Anul Nou este cea mai aglomerată noapte pentru șoferii colaboratori. În România, serviciul este disponibil în București, Cluj, Brașov și Timișoara, unde peste 100,000 de localnici și turiști sunt aşteptaţi să folosească aplicaţia Uber în noaptea dintre ani. E de așteptat ca cererea de mașini Uber să fie mai mare decât oferta, motiv pentru care cei care folosesc aplicația vor fi taxați cu un tarif mai mare decât într-o zi obișnuită.

Conform Uber România, tariful dinamic apare atunci când numărul de cereri din aplicația Uber este mai mare decât numărul de mașini disponibile. Tehnologia Uber aplică un algoritm care crește în timp real prețurile pentru a încuraja mai mulți șoferi parteneri să intre online pe platforma Uber. În funcție de cerere, tarifele se pot multiplica de 1,2 ori, de două ori sau, în situații excepționale, de peste patru ori. „Dacă tarifele sunt mai mari ca de obicei, utilizatorii sunt rugați să confirme că sunt de acord, iar cei care nu se grăbesc pot reveni mai târziu în aplicație pentru a comanda o cursă la un cost mai mic”, spun reprezentanții Uber, care au pegătit o serie de sfaturi pentru utiilzatorii care vor să plătească mai puțin pentru călătoriile din noaptea dintre ani.

Trei sfaturi pentru a plăti mai puțin la Uber

Evită orele de vârf! Pleacă puțin mai devreme sau mai târziu către petrecere sau spre casă. An de an, cererea cea mai mare este între orele 20.00 și 11.00 și între 3.00 și 5.00 dimineața. Anul trecut, ora cea mai aglomerată a fost 4.00 dimineața în București și Cluj și ora 3.00 în Brașov și Timișoara. În medie, la nivel național, o mașină a ajuns în 3,6 minute. Utilizatorii din București au avut de aşteptat cel mai puţin (3,25 minute, timp mediu). În medie, tariful dinamic a fost de 2 x tariful obișnuit, însă cele mai multe curse cu Uber (82%) au fost făcute la tariful normal.

Verifică estimarea tarifului! Aplicaţia Uber arată estimarea costului pentru cursă înainte de a comanda o mașină. Estimarea ia în calcul distanţa până la destinație, timpul aproximativ și, dacă e cazul, tariful dinamic care se aplică din cauza cererii mari. Opțiunea este utilă mai ales dacă alegi să plătești cu cash. După fiecare cursă, utilizatorii au apoi acces la factura fiscală, în contul lor.

Împarte valoarea cursei cu prietenii! Dacă ai prieteni care stau în zonă, puteți pleca împreună spre petrecere și mai apoi, acasă. Cu opţiunea de împărțire a tarifului (Fare split) din aplicaţia Uber, poți împărţi costul cursei cu ceilalţi pasageri, dacă au și ei un cont Uber. Fiecare utilizator care împarte tariful unei curse Uber va achita o taxă suplimentară de 1 leu. 

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net