Copii, în pericol! Își plimbă Rottweiller-ul lângă un loc de joacă, fără botniță și lesă VIDEO

Ultima actualizare:

    Rottweiler-ul se plimbă de doi ani, fără lesă și fără botniță, într-un loc unde se joacă zeci de copiicaptură: YouTube
Rottweiler-ul se plimbă de doi ani, fără lesă și fără botniță, într-un loc unde se joacă zeci de copiicaptură: YouTube

Stăpânul unui Rottweiller, încadrat de lege ca fiind un câine periculos, își plimbă patrupedul de doi ani de zile, fără lesă și botniță, lângă un loc de joacă dintr-un ansamblu rezidențial din București, punând în pericol viețile a zeci de copii.

Un bărbat din Bucuresti sfidează legea de trei ani de zile, acesta terorizând aproape 600 de familii care trăiesc în ansamblul rezidențial Confort Park, din sectorul 4, cu animalul său de companie. Deși ordonanța de urgență 55/2002 privind regimul de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi cataloghează Rottweiller-ul drept un câine periculos și specifică faptul că “în locurile publice, precum şi în părţile comune ale imobilelor este permis numai dacă aceştia poartă botniţă şi sunt ţinuţi în lesă”, Cătălin Gross continuă să-și scoată animalul afară complet liber.

Stăpânul Rottweiller-ului amenință și jignește o locatară

În spațiul verde dintre blocuri unde patrupedul zburdă liber se află un loc de joacă frecventat de zeci de copii. În ciuda faptului că i s-a atras atenția de nenumărate ori că încalcă legea și riscă viețile micuților, bărbatul nu ia nici o măsură de siguranță pentru protejarea lor. Într-o filmare furnizată site-ului Click! de către o locatară, stăpânul câinelui o jignește și o amenință pe cea care îndrăznește să-i filmeze câinele fără lesă și fără botniță. La un moment dat, patrupedul  se apropie amenințător de femeie, iar când aceasta încearcă să-l alunge, Cătălin Gross nu face absolut nimic să-și controleze aninalul de companie. "Aveți probleme de sănătate? O să-l pun să vi-l facă praf dacă mai filmați sau dacă mai faceți vreo combinație cu el. Marș tu la nebuni. Ești dusă cu capul. Aveți probleme de sănătate grave. Duceți-vă la 9, acolo e locul dvs. Mă scutiți, hai. N-o să stau cu toți proștii de vorbă. Oameni nebuni care n-au ce face. Du-te, măi, cucoană, de-aici și lasă oamenii în pace. Internează-te la spital dacă ai probleme de sănătate. Du-te, fă-ți un control, lasă oamenii în pace, vezi-ți de sănătatea ta. Ți-a făcut câinele ăsta ceva sau la cineva? Ce-aveți? Sunteți nebună, nu?", afirmă el conform înregistrării video publicate pe YouTube.

Poliția nu-i poate confisca câinele decât după ce atacă un om

Deși a primit numeroase plângeri la poliție de la locatarii celor aproape 600 de apartamente din ansamblul rezidențial, autoritățile nu pot face nimic altceva pentru a proteja cetățenii de un câine periculos în libertate, decât să amendeze proprietarul. Stăpânul Rottweiller-ului a primit în trei ani de zile doar trei amenzi, pentru că agenții de poliție de la Secția 26, de care aparține complexul rezidențial, ajung la fața locului pentru a constata contravenția la distanță de cel puțin 15-20 de minute de la apelul telefonic la 112, iar bărbatul și câinele se fac nevăzuți până atunci, în marea majoritate a cazurilor. În același bloc, există și o proprietară de Rottweiler, care scoate câinele afară doar cu o botniță, care de cele mai multe ori îi cade.

Conform articolului 12 din ordonanța 55/2002, poliția nu poate confisca un câine periculos decât după ce acesta mușcă sau atacă pe cineva, caz în care stăpânul se alege și cu dosar penal și poate sta după gratii între 6 luni și 3 ani. Până atunci, orice câine periculos sau agresiv, al unui stăpân pentru care banii nu sunt o problemă, se poate plimba liber printre copii, fără botniță și fără lesă. Deși cazul a ajuns în atenția atât a Poliției Capitalei, cât și a Primăriei București, autoritățile sunt legate de mâini. "Nu avem cadrul legal pentru a interveni și a confisca câinele. Tot ceea ce poate face poliția este să-l amendeze. Câinele poate fi confiscat doar după ce atacul are loc, în baza unei hotărâri judecătorești definitive", a declarat pentru Click.ro comisarul șef Gabriel Necșulescu, de la Secția 14 de poliție.

Ce trebuie să știi despre Rottweiler

Rottweiler-ul este un câine cu o personalitate puternică, conform wikipedia.org. Este calm, ușor de dresat și educat, curajos și devotat proprietarului și familiei sale. Este un câine extrem de protector, apărându-și familia cu înverșunare. Este un luptător puternic, care par a fi imun la durere. Sobru, ponderat, loial, sigur pe sine, Rottweiler-ul necesită stăpâni care îl pot domina și manipula. Dresajul ferm și meticulos este esențial pentru acest câine, altfel puteți sfârși prin a avea un câine extrem de puternic, independent și peste măsură de agresiv. Adesea văzuți ca o amenințare de către Rottweileri, străinii pot fi întâmpinați cu o reacție agresivă. Acest câine nu prea este indicat familiilor cu copii mici din cauza forței și posibilei intoleranțe față de poznele copiilor.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net