Comisia juridică din Senat a aprobat urmărirea penală pentru Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu

ecaterina_andronescu.jpg

ecaterina andronescu
Ecaterina Andronescu a fost ministru al Educaţiei
Foto: Marian Iliescu/Adevărul

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis, marți, Senatului copiile celor patru volume cu actele de urmărire penală în cazul senatorilor Șerban Mihăilescu și Ecaterina Andronescu.

Comisia juridică din Senat a dat marți raport de admitere privind solicitarea DNA de declanșare a procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul foștilor miniștri Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu, informează Agerpres.

serban_mihailescu.jpg

serban mihailescu
"Michi Şpagă" este urmărit penal în dosarul licenţelor IT
Foto: Marian Vilău/Adevărul

"Comisia, cu majoritate de voturi, a avizat favorabil solicitarea Parchetului. Vom trimite către Plenul Senatului raport de admitere asupra cererii de începere a urmăririi penale pentru cei doi colegi senatori", a anunțat președintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc, la finalul ședinței.

El a spus că raportul ar putea să intre pe ordinea de zi a plenului de marți.

Potrivit unor surse oficiale, raportul a avut 8 voturi pentru, unul împotrivă și o abținere.

Ecaterina Andronescu, ministru al Educației și Cercetării în perioada 28 decembrie 2000 — 19 iunie 2003, și Șerban Mihăilescu (poreclit Michi Şpagă în cercurile politice), ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului în perioada decembrie 2000 — octombrie 2003, sunt cercetați de DNA în dosarul licențelor IT.

Loading...

Citește și