Comercianții de la metrou au pierdut procesul cu autoritățile privind demolarea spațiilor ilegale. Decizia nu e definitivă

metrou-spatii-comerciale.jpg

Termenul pentru eliberarea spaţiilor comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou a expirat vineri, 2 aprilie
foto: Facebook

O primă decizie în scandalul demolării chioșcurilor de la metrou. Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 București au respins acțiunea formulată în instanță de comercianți. Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată în apel.

Asociația Comercianților de la Metrou i-a acționat în judecată pe primarii de sector, dar și pe primarul general, alături de Metrorex, Sindomet Servcom și Administrarea Domeniului Public București, după ce autoritățile au decis desființarea spațiilor comerciale, motivând că acestea funcționează ilegal. Potrivit g4media, comercianții de la metrou au pierdut în primă instanță procesul cu autoritățile. "Respinge cererea, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a se depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronuntata azi, 15.04.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei", este decizia publicată pe portalul instanțelor de judecată.

portal-proces-metrou-comercianti.png

Decizia magistraților Judecătoriei Sectorului 1

Demolarea a început pe 7 aprilie, în stația Ștefan cel Mare

Termenul limită pentru eliberarea spaţiilor comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou a expirat vineri, 2 aprilie, conform notificării transmise de Metrorex firmei care administrează aceste unităţi. Pe 7 aprilie a început demolarea în stația Ștefan cel Mare, iar acțiunea nu a fost scutită de scandal. La fața locului s-a deplasat și primaul sectorul 2, Radu Mihaiu, pentru a monitoriza demolarea. "Nu există nicio autorizaţie de construire dată nici de Sectorul 2, nici de Capitală, nici de nimeni, drept urmare, aceste construcţii sunt amplasate ilegal în Sectorul 2. Înţeleg şi există un raport al Metrorex că îngreunează inclusiv ieşirea în caz de incendiu şi aseară Poliţia Locală a suspendat activitatea acestor agenţi economici şi, de asemenea, am dat o dispoziţie pentru desfiinţarea lucrărilor construite ilegal", a spus Radu Mihaiu.

63 de spații comerciale, desfiinţate vineri seara

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat pe Facebook, în 17 aprilie, că 63 de spaţii comerciale amplasate ilegal pe domeniul public au fost desfiinţate în 10 staţii de metrou. „Seara trecută (n.r. vineri), 63 de spaţii comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului au fost desfiinţate în 10 staţii de metrou. Mulţumesc primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, primarilor sectoarelor 1, Clotilde Armand, 2, Radu Mihaiu, şi 6, Ciprian Ciucu, care au desfăşurat în ultimele 2 săptămâni activităţi de desfiinţare a construcţiilor ilegale. Ieri seară, într-o acţiune amplă, primăria sectorului 4 a desfiinţat spaţii ilegale din 7 staţii de metrou (Piaţa Unirii 1, Constantin Brâncoveanu, Piaţa Sudului, Eroii Revoluţiei, Apărătorii Patriei, Tineretului, Timpuri Noi). Mulţumesc d-lui. primar Băluţă pentru mobilizarea excelentă”, a transmis Cătălin Drulă. El a precizat că Metrorex a depus solicitări şi către primăriile sectoarelor 3 şi 5, declarându-se convins că „şi acolo se va restabili legalitatea cât de curând”.

Citește și:

Proprietarii magazinelor de la metrou protestează și ei la Piața Unirii

2 aprilie, termenul pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1