Comandament de urgență la Primăria Capitalei, din cauza gripei! Numărul infecțiilor respiratorii este în creștere

raceala.jpg

Femeie tușind
Au fost raportate la nivel naţional 1389 cazuri de gripă clinică
Foto: Pixabay
Citeste tot despre: 

Primarul general, Gabriela Firea, a convocat, pentru luni (27 ianuarie), un Comandament de urgenţă, având în vedere cazurile de gripă înregistrate în Bucureşti. Potrivit specialiştilor, infecţiile respiratorii sunt în creştere, iar nouă unităţi de învăţământ au avut cursurile suspendate săptămâna trecută.

Şedinţa convocată de Gabriela Firea va începe la ora 11.00. Vor participa reprezentanţi ai primăriilor de sector, ai Prefecturii Bucureşti, reprezentanţii instituţiilor şi direcţiilor care au atribuţii în domeniul sănătăţii: ASSMB, Direcţia de Sănătate Publică,  ISUBIF, precum şi reprezentanţi ai Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi. Au fost raportate la nivel naţional 1389 cazuri de gripă clinică, mai puţine cu 40%   comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămâna a anului precedent S 03/2019 (2314  cazuri).

Nouă școli și grădinițe au fost închise

Potrivit specialiştilor, numărul infecţiilor respiratorii este în creştere, iar nouă şcoli şi grădiniţe din Bucureşti au avut cursurile suspendate săptămâna trecută.

Gripa a provocat în acest sezon 3 decese, în judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Hunedoara, conform datelor făcute publice joi de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică,  IACRS şi pneumonii) a fost de 81.646, cu 30.6% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămâna a sezonului precedent (117.576) şi cu 11.4% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (73.257).

Au fost raportate 19 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SĂRI),  cu 6 mai multe faţă de săptămâna precedentă şi cu 39 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent. 

Loading...

Citește și

  • Gripa se extinde rapid la persoanele apropiate celui infectat

    Gripa se extinde. Deja două persoane au murit după ce au fost infectate cu acest virus şi rapoartele laboratoarelor spitalelor confirmă alte zeci de cazuri de gripă clinică. Autorităţile sunt în alertă şi transmit că numărul îmbolnăvirilor va fi mai mare în acest sezon, iar singura cale de prevenţie este vaccinarea.

  • Gripa și răceala au simptome comune

    Gripa se extinde în România. Tot mai mulți oameni, în special copii, ajung la urgențe cu simptomele virusului periculos. Sunt însă mulți pacienți care nu recunosc semnele gripei și nu știu cum să acționeze în acest caz. Doi români au murit până acum din cauza infecției cu acest virus.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1