Ciprian Ciucu cere majorarea taxei pentru locurile de parcare. ”Cu 12 euro pe an nu o să avem niciodată bani pentru parcări pe verticală”

Ultima actualizare:

    În București, șoferii să nevoiți să parcheze pe unde apucă
În București, șoferii să nevoiți să parcheze pe unde apucă

Primarul sectorului 6, Ciprian Cicu, cere majorarea taxei pentru locurile de parcare. Acesta consideră că suma este mult prea mică și nu-i ajută pe edili să contruiască spații pentru mașini. În plus, Ciucu a fost duminică, 24 ianuarie, la pas prin cartiere ca să vadă unde-și lasă șoferii autoturismele.

Bucureștiul are mari probleme la capitolul parcări de reședință, iar sectorul 6 este unul dintre cele la deficitare. Sunt câteva locuri cu plată, astfel că omul este nevoit să piardă mult timp până reușește să-și lase mașina într-un colț.

Cu toate acestea, primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, îi trage de mânecă pe cei care parchează pe unde apucă.

”Am ieșit pe teren, cu ochii peste tot. Mulți cer politici toleranțe față de mașinile abandonate pe spațiul public sau parcate aiurea, inclusiv pe spațiul verde. Pe principiul, mai întâi să facem parcări. Sunt de acord cu ideea să facem parcări, dar la circa 12 euro/an locul de parcare, nu o să avem niciodată bani pentru parcări pe verticală sau smartparking. Iar la orizontală nu mai este șpațiu. Doar dacă luăm din spațiul verde, ceea ce nu vrem”, a transmis Ciprian Ciucu.

Ciprian Ciucu este nemulțumit că a găsit mașini parcate pe spațiul verde
Ciprian Ciucu este nemulțumit că a găsit mașini parcate pe spațiul verde

Acesta este de părere că cei din Consiliul General al Municipiului București trebuie să facă ceea ce este corect, să nu mai continue populismul ultimilor 30 de ani li să adopte o taxă de parcare care să le permită primarilor să construiască parcări.

Ciprian Ciucu: ”Fără mulți bani putem elibera spațiul public de mașinile abandonate”

”Ceea ce putem face fără bani mulți si repede este să eliberăm spațiul public de mașinile abandonate acolo, și vom face asta. Apoi, trebuie să avem politici de toleranță zero față de nepăsare/nesimțire. Nu sunt adeptul politicilor de toleranță zero în orice context, dar atunci când parchezi cu bună știință pe noroi, îl duci pe trotuar, stradă și în plămânii noștri, atunci plătești! În Tokyo (și în Londra, dar nu știu sigur), nu-ți poți cumpăra mașină dacă nu faci dovada locului de parcare. Trebuie să investim în transportul în comun și în cel alternativ, altfel vom continua să suferim”, a mai spus Ciucu. 

În sectorul 6 există aproximativ 41.000 de locuri de parcare de reședință la o populație de circa 350.000 de persoane.

Citește și: 

Sunt 68 de noi locuri de parcare, în sectorul 6. Cum le iei din fața calculatorului!

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net