Cine vrea să cumpere Palatul Telefoanelor?

Ultima actualizare:

    1934: A fost inaugurat Palatul  Telefoanelor. Lângă el era  clădirea Teatrului  Naţional, distrusă mai  târziu de bombardamentele din al Doilea Război Mondial
1934: A fost inaugurat Palatul Telefoanelor. Lângă el era clădirea Teatrului Naţional, distrusă mai târziu de bombardamentele din al Doilea Război Mondial

Istoria a ajuns de vânzare. Palatul Telefoanelor, una dintre clădirile emblemă ale Capitalei şi monument istoric, poate deveni hotel, bloc de locuit sau poate fi dărâmată, depinde ce va dori noul proprietar, deoarece imobilul este de vânzare.

Actualul deţinător, Telekom România Comunications,  o vinde la sfârşitul lunii octombrie, împreună cu alte două imobile, într-o licitaţie la care preţul de pornire este de 21.600.000 de euro. Două subsoluri, 11 etaje, mezanin şi o terasă imensă.  O înălţime de 52, 5 metri. Click! vă spune povestea celui mai mare monument istoric din România scos vreodată la vânzare. Până în 1931, pe locul imensului imobil din Calea Victoriei nr. 35, era una dintre terasele celebre ale Capitalei, ”Oteteleşteanu”.

1960: Palatul Telefoanelor  era la acea vreme  cea mai înaltă  clădire din Bucureşti
1960: Palatul Telefoanelor era la acea vreme cea mai înaltă clădire din Bucureşti

În acel an, este cumpărată de Societatea de Telefoane. Proiectul Palatului Telefoanelor a fost revoluţionar şi realizat de trei arhitecţi străini, care au creat una dintre primele clădiri din România construită pe schelet de oţel.  Finalizată în 1934, clădirea a fost cea mai înaltă din România până în anii ‘70 când a apărut Hotelul Intercontinental.

Ca prin minune, gigantul a fost ”iertat” de bombardamentele care au afectat Bucureştiul în al Doilea Război Mondial. Zdruncinat serios de cutremurele din 1940, 1977, 1986 şi 1990, mastodontul a suferit ample lucrări de consolidare în perioada 1995-2005. Statul are drept de preemţiune asupra vânzării Palatului Telefoanelor. ”E un cost foarte mare. Dacă noi vom fi în măsură să spunem că vrem clădirea, atunci vom intra în negociere directă şi o vom achiziţiona”, a declarat mi­nistrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea.

2014: Imobilul este situat pe  Calea Victoriei, cea mai  scumpă şi aglomerată zonă
2014: Imobilul este situat pe Calea Victoriei, cea mai scumpă şi aglomerată zonă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net